Πρέσινγκ της Εφορίας στους οφειλέτες

Πατά ξανά το γκάζι των πλειστηριασμών στα ακίνητα και στέλνει τελεσίγραφο στους μεγαλο-οφειλέτες πριν τους βγάλει στα «μανταλάκια»

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2024 12:20

Στο φακέλωμα των φορολογούμενων με χρέη στην Εφορία με βάση το ύψος της οφειλής και την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση προχωρά η ΑΑΔΕ με την πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος Eispraxis, ενώ παράλληλα ετοιμάζει χτύπημα στους μεγαλο-οφειλέτες πατώντας το γκάζι των πλειστηριασμών ακινήτων και βγάζοντας στα «μανταλάκια» όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα λόγω των ευρωεκλογών το ηλεκτρονικό σφυρί της ΑΑΔΕ θα χτυπήσει ξανά την Τετάρτη 26 Ιουνίου, όπου θα βγει σε πλειστηριασμό ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,5 εκατ. ευρώ.
ΠΟΤΕ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» Η ΕΦΟΡΙΑ
Στις 9 Ιουλίου 2024 η ΑΑΔΕ θα «χτυπήσει» ξανά στέλνοντας τελεσίγραφο στους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ. Με το ηλεκτρονικό «ραβασάκι» που θα στείλει θα τους δίνει προθεσμία 15 ημερών, συγκεκριμένα έως τις 24 Ιουλίου 2024 προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Στις 31 Ιουλίου 2024 όσοι θα έχουν γυρίσει την πλάτη στις ρυθμίσεις θα δουν το όνομά τους να βγαίνει να δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Από τη δημοσιοποίηση γλιτώνουν όσοι έχουν οφειλές οι οποίες:
έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής,
τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,
έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
Επίσης δεν δημοσιοποιούνται οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων και των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ξεπερνά τα 107 δισ. ευρώ και προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα 47,8 δισ. ευρώ.
ΝΕΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Το πρόγραμμα των πλειστηριασμών ακινήτων της ΑΑΔΕ για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνει ήδη 19 ακίνητα από διαμερίσματα, κατοικίες, χωράφια, οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους, ακόμη και πάρκινγκ. Η λίστα μέρα με την ημέρα μεγαλώνει ενώ μεταξύ των πλειστηριασμών που έχει ήδη προγραμματίσει περιλαμβάνονται:
Κτηριακό συγκρότημα 4.552 τετραγωνικών μέτρων στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με τιμή πρώτης προσφοράς τις 471.000 ευρώ.
Μονάδα παραγωγής επίπλων 2.250 τετραγωνικά μέτρα σε αγροτεμάχιο 29.280 τετραγωνικών μέτρων στα Διαβατά με τιμή πρώτης προσφοράς 2.290.000 ευρώ
Διαμέρισμα πρώτου ορόφου 76 τετραγωνικά μέτρα στα Σεπόλια με τιμή πρώτης προσφοράς 88.000 ευρώ.
Οριζόντια ιδιοκτησία κτιρίου στην Εκάλη 1.200 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 1.430.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass