Σε ρυθμούς Black Friday η αγορά

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ - ΕΣΛ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2023 12:00

Σε μια εβδομάδα από τώρα, στις 24 Νοεμβρίου, θα έχουμε Black Friday, τις μεγάλες αυτές εκπτώσεις, οι οποίες ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει και από την περασμένη εβδομάδα.

Κάποιοι καταστηματάρχες από την 1η Νοεμβρίου έχουν βάλει εκπτώσεις ως μήνα Black Friday όπως τις ονομάζουν χαρακτηριστικά και πρόκειται να τις συνεχίσουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Εκτός όμως από την Black Friday έχουμε και στις 27 Νοεμβρίου τη cyber Monday, τις διαδικτυακές εκπτώσεις.
Έμποροι και καταστηματάρχες περιμένουν να ανέβει πολύ ο τζίρος τους αυτές τις ημέρες, ενώ αναμένεται οι εκπτώσεις να αγγίξουν έως και το 70%, με τους καταναλωτές να αγοράζουν κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ρούχα και παπούτσια.
Στην αιχμή των προσφορών βρίσκονται τα προϊόντα τεχνολογίας με τις αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών να πρωτοστατούν στις προωθητικές δράσεις, προσφέροντας στους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, ευέλικτες λύσεις πληρωμής.
Εντατικές διαφημιστικές εκστρατείες έχουν ξεκινήσει και οι αλυσίδες οικιακού εξοπλισμού ενώ περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεών τους αναμένουν χιλιάδες μικρά καταστήματα που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω των marketplaces.
Προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος, πολλές εμπορικές επιχειρήσεις ρίχνονται στη μάχη των προσφορών με προκρατήσεις αλλά και προσφορές τόσο μέσα από το ψηφιακό κανάλι όσο μέσα από τα φυσικά καταστήματα με στόχο να ρευστοποιήσουν εποχικά προϊόντα και να «γεμίσουν τα ταμεία» τους.

 

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με αφορμή αυτές τις δύο ημέρες ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του:
«Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, την τελευταία Παρασκευή του μήνα, επιστρέφει δυναμικά και φέτος, η «Black Friday» και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, η «Cyber Monday», οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές εκπτώσεις, αλλά πρόκειται για προωθητικές ενέργειες που τείνουν πια να γίνουν θεσμός λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που γνωρίζουν.
Τα καταστήματα της πόλης μας αναμένεται να κάνουν ηχηρές προσφορές σε πολλά από τα προϊόντα τους και στις αγορές της τεχνολογίας αλλά και της ένδυσης και υπόδησης με αποτέλεσμα να τονωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον μιας και οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να βρουν μία μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα, σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές.
Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και η αυξανόμενη ακρίβεια, ενδυνάμωσαν χρόνο με τον χρόνο την Black Friday και την Cyber Monday και ελπίζουμε ότι ειδικά σε αυτή την δύσκολη για τη Θεσσαλία χρονική στιγμή, θα αποτελέσουν οξυγόνο για τις τοπικές επιχειρήσεις καθώς ο Νοέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερες πωλήσεις αλλά και να εκποιήσουν το stock εμπόρευμά τους και οι καταναλωτές από τη μεριά τους βέβαια θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ελκυστικότατες τιμές προς όφελός τους.
 Εφιστούμε επιπλέον την προσοχή και στο καταναλωτικό κοινό και στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα, ενώ επιτρέπονται οι προσφορές στο σύνολο των προϊόντων του κάθε καταστήματος.
Όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων-μελών μας, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, το προτεινόμενο ωράριο κατά πλειοψηφία του Εμπορικού  Συλλόγου Λάρισας, είναι 11:00-16:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass