Ελλειμμα σε εξειδικευμένο προσωπικό

ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΘΕΒ ΚΑΙ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 11:02
Από τη συνάντηση της διοίκησης του ΣΘΕΒ με τη διευθύντρια της ΔΥΠΑ, κ. Τσιούρβα Από τη συνάντηση της διοίκησης του ΣΘΕΒ με τη διευθύντρια της ΔΥΠΑ, κ. Τσιούρβα

Συνάντηση για το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας πραγματοποίησε προχθές ο ΣΘΕΒ με την περιφερειακή διευθύντρια της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας, κα Όλγα Τσιούρβα, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Ρουπακιάς και η γεν. διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη συζήτησαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, με την έλλειψη εργατικού δυναμικού με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις, με κυρίαρχο θέμα τις ανάγκες της βιομηχανίας για εργαζόμενους απόφοιτους Τεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά και ανειδίκευτου προσωπικού.


Ο κ. Ρουπακιάς υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερη και πιο άμεση συνεργασία των επιχειρήσεων με την τοπική υπηρεσία της ΔΥΠΑ, όσον αφορά την εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού, με αποτελεσματικότερη επικοινωνία και λιγότερη γραφειοκρατία.
Επίσης, επισήμανε την ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση των γνώσεων που προσφέρουν οι Σχολές ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ, ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Εξήρε, όμως, και τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ως προς την ηλεκτρονική αναβάθμιση του Οργανισμού, ώστε να υπάρχει αμεσότητα των συναλλαγών με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Από την πλευρά της, η κα Τσιούρβα τόνισε ότι η ΔΥΠΑ Θεσσαλίας είναι πάντα διαθέσιμη για συνεργασία με όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και με όλους όσοι αναζητούν εργασία. Επισήμανε ότι η ΔΥΠΑ είναι ανοιχτή στις προτάσεις της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και του βιομηχανικού κόσμου για τον βέλτιστο σχεδιασμό προγραμμάτων απασχόλησης, αλλά και κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων, με στόχο πάντα την καταπολέμηση της ανεργίας, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και την αποτελεσματικότητα ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση ανά τομέα εξειδίκευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass