Σχολεία με απλήρωτους λογαριασμούς!

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ * Σ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Η Δ’ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΩΝ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2019 22:30

Απλήρωτους λογαριασμούς σε φως, νερό, τηλέφωνο έχουν τα περισσότερα σχολεία της Λάρισας, που άρχισαν πλέον να δέχονται και οχλήσεις για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι καθυστέρησε η σύσταση νομικού προσώπου των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τα τιμολόγια για γραφική ύλη και αναλώσιμα και το προσωπικό της καθαριότητας.

Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα υπήρχαν στους λογαριασμούς, οι διευθυντές των σχολείων δεν μπορούσαν να εκταμιεύσουν και να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους, αφού έπρεπε να δοθεί η έγκριση.

Η διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, στη Χαραυγή, παραδέχεται ότι η ΔΕΗ ενημέρωσε για την καθυστέρηση στην τακτοποίηση των λογαριασμών του σχολείου, αλλά όπως τονίζει δεν ήταν στο χέρι της να κάνει κάτι, αφού δεν μπορούσε να εκταμιεύσει χρήματα και έτσι ακόμη και πληρωμές σε βιβλιοπωλεία ή για την καθαριότητα δεν μπορούσαν να γίνουν. «Μας ενημέρωσαν ότι το θέμα λύθηκε και πλέον μπορούμε να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είχε δημιουργηθεί ένα ζήτημα, αλλά ευτυχώς επιλύθηκε. Με τα βιβλιοπωλεία που μας προμηθεύουν με αναλώσιμα δεν είχαμε κάποιο θέμα γιατί μας γνωρίζουν. Μάλιστα ενημερωθήκαμε ότι θα εκδοθεί και κάρτα ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας ηλεκτρονικά και να μην χρειάζεται να περιμένουμε με τις ώρες στις τράπεζες για να τακτοποιήσουμε τις υποθέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης, μιλώντας στην «Ε», τονίζει ότι πράγματι καθυστέρησε η πληρωμή λογαριασμών των σχολικών μονάδων σε ΔΕΚΟ εξαιτίας της καθυστέρησης της σύστασης σχολικών επιτροπών. «Στις 16 Οκτωβρίου αναλάβαμε, αλλά μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει την έγκριση οι λογαριασμοί ήταν κλειδωμένοι. Στις 28 Οκτωβρίου πήραμε το «πράσινο φως» και μάλιστα από σήμερα μπορούν οι διευθυντές των σχολείων να εκταμιεύσουν τα χρήματα που αφορούν στη Γ’ δόση πιστώσεων για κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, ενώ μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και η Δ’ δόση. Προσπαθούμε να συντονιστούμε και να προχωρήσουμε με πιο γρήγορο βηματισμό. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίσαμε να εκδοθούν χρεωστικές κάρτες ώστε να μπορούν οι διευθυντές των σχολείων να εκτελούν τις συναλλαγές και πληρωμές τους ηλεκτρονικά, ώστε να μη σπαταλούν ώρες στα γκισέ των τραπεζών και γενικά να λύσουμε κάποια θέματα, όπως π.χ. εγκρίσεις για επισκευές που απαιτούσαν πολύ χρόνο προς όφελος της λειτουργίας των σχολικών μονάδων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass