ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Στην εφορία για συμψηφισμούς φόρου και ΕΝΦΙΑ

* Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του φόρου για χαμηλοσυνταξιούχους που πήραν τη "13η σύνταξη"

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2017 15:55

Με την εκτύπωση της ταυτότητας πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet, λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Ο φόρος πληρώνεται εφάπαξ ή σε πέντε δόσεις. Οι επόμενες δόσεις πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Οκτωβρίου, έως 30 Νοεμβρίου, έως  29 Δεκεμβρίου και έως η τελευταία έως 31 Ιανουαρίου 2018.

Στο μεταξύ χθες η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως ανήρτησε στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα της επανεκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ για 69.494 φορολογούμενους. Η ΑΑΔΕ συγκεκριμένα προχώρησε σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους συνταξιούχους που είχαν λάβει τον Δεκέμβριο του 2016 το εφάπαξ επίδομα - τη λεγόμενη και "13η σύνταξη". Και αυτό καθώς το ποσό που έλαβαν συνυπολογίστηκε λανθασμένα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ως εισόδημα, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους συνταξιούχους να χάσουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές που προβλέπονται στο φόρο. H φορολογική διοίκηση ήρθε τώρα με τη νέα εκκαθάριση να διορθώσει το λάθος, έτσι ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να λάβουν την έκπτωση που δικαιούνται.

ΓΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ

Στο μεταξύ και καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, αρκετοί φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να την πληρώσουν παρά το γεγονός ότι δικαιούνται επιστροφές φόρου εισοδήματος. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ζευγάρια καθώς ο φόρος εισοδήματος εκδίδεται σε κοινό εκκαθαριστικό ενώ ο ΕΝΦΙΑ, εκκαθαρίζεται ξεχωριστά για κάθε σύζυγο. Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε μαζικούς συμψηφισμούς μεταξύ των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι σύζυγοι με τον ΕΝΦΙΑ που τους έχει βεβαιωθεί. Στις περιπτώσεις που ο ΕΝΦΙΑ ήταν μικρότερος από τον επιστρεφόμενο φόρο εισοδήματος, δεν έγινε συμψηφισμός. Τελικά οι σύζυγοι αναγκάζονται να επισκέπτονται την εφορία προκειμένου να προχωρήσουν σε συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ με το φόρο εισοδήματος υποβάλλοντας σχετική αίτηση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass