Στην αστυνομία για τη "μαύρη" εργασία οι ηλεκτρολόγοι

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2017 15:12

Την βοήθεια της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού, με την παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων και την «μαύρη» εργασία, που έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στον κλάδο τους, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, σε συνάντηση που είχε χθες με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Η Ομοσπονδία είχε αποστείλει έγγραφο στον κ. Αναγνωστάκη, ζητώντας συνάντηση μαζί του, στο οποίο ανέφερε ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μας έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο, καθώς πολλές επιχειρήσεις ανάληψης έργων έκλεισαν, αλλά κάποιες συνέχισαν να λειτουργούν παράνομα, με «μαύρη» εργασία, με χαμηλές τιμές, χωρίς να παραστατικά και απόδοση φόρων, με αποτέλεσμα να χάσουν την δουλειά τους πολλοί επαγγελματίες. Αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μειωθεί ο αριθμός των μελών των Σωματείων, καθώς πολλοί «έμειναν στον δρόμο» από περίπου 11.000 που ήταν το 2008, σε 4.900 σήμερα.

Οι ηλεκτρολόγοι ανέλυσαν τα θέματα που αφορούν στον κλάδο τους σχετικά με τη φορολογική-ασφαλιστική νομοθεσία και την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και διατυπώθηκε το αίτημα της συνδρομής των αστυνομικών Αρχών για τη διευθέτησή τους.

Ο κ. Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερωθούν λεπτομερώς για την κατάσταση οι αρμόδιες υπηρεσίες και θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες, ώστε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass