ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Κίνητρο απόδοσης και όχι «γρηγορόσημο»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2017 15:07

Κίνητρο απόδοσης προς τους υπαλλήλους που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να απασχοληθούν μετά το ωράριό τους για την έκδοση εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων θα δοθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως τόνισε στο ΑΠΕ ο διοικητής του ΕΦΚΑ.


Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο Αθ. Μπακαλέξης τόνισε πως το θεωρεί προσβλητικό για το σύνολο των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Το μόνο που αποδεικνύει, είναι την κακοπιστία αυτών που το σκέφτηκαν».
Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για γρηγορόσημο λέγοντας ότι «είναι μία πρωτοβουλία που την ξεκίνησε η κυβέρνηση, την σχεδιάζουμε και θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και στόχος είναι, μέχρι το τέλος του έτους, να έχουμε εκκαθαρίσει 110.000 με 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που είναι σε εκκρεμότητα» και επαναλαμβάνοντας ότι είναι κίνητρο απόδοσης, δεν είναι γρηγορόσημο με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Επισήμανε δε πως είναι ένα σύνθετο έργο. «Αφορά πολλά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί να δηλώσουν ποιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν. Διαδικαστικά θα πρέπει να εγκριθεί από το ΔΣ. Είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη και δεν ξέρουμε ακόμη ποιο θα είναι το ύψος του ποσού. Ωστόσο, διευκρινίζω ότι πρόκειται για κίνητρο στους υπαλλήλους για απασχόληση εκτός του ωραρίου και στόχος είναι να απορροφηθεί η πρόσθετη επιχορήγηση που έχει δοθεί, για να εκδοθούν οι συντάξεις».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωσε πρόσφατα με σχετική ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, επισημαίνοντας ότι στόχος παραμένει ο κύριος όγκος τους να εκκαθαριστεί έως το τέλος του χρόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass