ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 6,9 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ 800 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2017 15:53

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Την έγκριση της τρίτης δόσης του προγράμματος, ύψους 8,5 δισ. από το Διοικητικό του Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.


«To ΔΣ του ΕSM μόλις ενέκρινε την τρίτη δόση 8,5 δισ. της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», ήταν η ανάρτηση του ESM στο Twitter.
Σύμφωνα με τον ESM, εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης θα γίνει την προσεχή Δευτέρα και πρόκειται για ποσό 7,7 δισ. ευρώ. Από το ποσό, τα 6,9 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρέους και το 800 εκατομμύρια θα διατεθούν για εσωτερικές ανάγκες της χώρας.
Ο επικεφαλής του Μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε: «Η σημερινή απόφαση από τον ESM δείχνει πως η Ελλάδα έχει από την πλευρά της ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός αξίζουν αναγνώρισης για τις προσπάθειες που έχουν κάνει επί μακρόν και για την επιστροφή στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συνεχίσει στην ίδια οδό προκειμένου η οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να ξανακερδίσει την επενδυτική εμπιστοσύνη».
Η ανακοίνωση του ESM τονίζει ότι η εκταμίευση των υπολειπόμενων 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των οφειλών προς τους ιδιώτες, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους καθώς και τη χρηματοδότηση από τις εκταμιεύσεις που εγκρίθηκαν σήμερα.
Για την εν λόγω εκταμίευση θα ληφθεί νέα απόφαση από το ΔΣ του ESM.
Σημειώνεται πως μετά την έγκριση, ο ESM έχει προσφέρει στην Ελλάδα 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ από ένα πρόγραμμα το οποίο στο σύνολό του έχει φτάσει τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Συνολικά ο ESM και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν διαθέσει 181,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
ΙκανοποΙηση
ΜοσκοβισΙ
Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ESM εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ένα «ισχυρό σήμα ελπίδας».
«Αυτή η πληρωμή αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αφορά τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και την ανάκαμψη προς όφελος όλων», δήλωσε.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε, επίσης στο Twitter: «Το επόμενο σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, αποτέλεσμα κοινών προσπαθειών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass