ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Σεμινάριο της ΕΦΕΕΛ για τα φορολογικά των αγροτών

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2017 13:00 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Φεβ 2017 13:07
Από το σεμινάριο της ΕΦΕΕΛ στο "Χατζηγιάννειο" Από το σεμινάριο της ΕΦΕΕΛ στο "Χατζηγιάννειο"

Υποχρέωση τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως καθεστώτος ΦΠΑ στο οποίο υπάγονται και ανεξαρτήτως υποχρέωσης ενημέρωσης των βιβλίων αυτών, έχουν οι παραγωγοί που φέρουν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη...Αυτό μεταξύ άλλων διευκρινίστηκε στο σεμινάριο για τα φορολογικά και ασφαλιστικά των αγροτών που διοργάνωσε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Λάρισας.

Ο φοροτεχνικός-λογιστής, πρόεδρος του συλλόγου Φοροτεχνικών Καρδίτσας Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν εισηγητής του σεμιναρίου, εξήγησε πως μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως επαγγελματίας αγρότης είναι να τηρεί λογιστικά βιβλία και ειδικά για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων.

Επίσης όπως διευκρινίστηκε την ιδιότητα φυσικού προσώπου ως κατ’ επάγγελμα αγρότη, όπως ορίζεται στο άρθ.65 του 4389/2016, έχουν όσοι ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως υπαγωγής αυτών σε καθεστώς Φ.Π.Α. και ανεξαρτήτως υποχρέωσης ενημέρωσης ή μη των λογιστικών αρχείων (βιβλίων). 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass