ΖΗΤΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δυναμική απάντηση για το ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 21:20

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό καλούν τα μέλη τους με κοινή τους απόφαση ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Ανελκυστήρων Θεσσαλίας, το Σωματείο Βιοτεχνών Μετάλλου Λάρισας, το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Λάρισας και η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάς.

Χθες το μεσημέρι σε αίθουσα του Επιμελητήριου οι εκπρόσωποι των Σωματείων σε συνέντευξη Τύπου τόνισαν χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης ξηλώνοντας ακόμα και όσες κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν απομείνει.

Στο στόχαστρο όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των Σωματείων είναι:

• Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους απόμαχους της δουλειάς. Οι συντάξεις που έχουμε χρυσοπληρώσει με τις εισφορές μας, θα καταντήσουν επιδόματα φτώχειας.

• Το δικαίωμα σε σύγχρονες παροχές υγείας και πρόνοιας, για εμάς και τις οικογένειές μας, αντίστοιχες με τις σημερινές ανάγκες. Αυτές οι κοινωνικές υπηρεσίες θα περιοριστούν σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Έτσι, θα υλοποιηθούν οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για περικοπές 1,8 δις από την κοινωνική ασφάλιση.

Έτσι, πορεύεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για να υλοποιήσει ό,τι πιο βάρβαρο και αντιλαϊκό έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι θα εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι, για να πριμοδοτηθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, στην προοπτική της εξόδου από την ύφεση.

Γι’ αυτό, το ασφαλιστικό δεν είναι ξεκομμένο από τα υπόλοιπα προβλήματά μας.

Είναι συνέχεια της φοροληστείας, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, της αντεργατικής επίθεσης.

• Θεωρούν την κοινωνική ασφάλιση βάρος. Επιδιώκουν το πλήρες ξεχαρβάλωμά της.

• Θέλουν να επιβάλουν τον εκβιασμό της ιδιωτικής ασφάλισης για όσους βρεθούν στην ανάγκη.

• Λένε ψέματα ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος και την κοινωνική δικαιοσύνη.

• Κρύβουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα λεηλατήθηκε από τις αντιλαϊκές πολιτικές, το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες για δεκαετίες.

• Κρύβουν ότι θέλουν να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Στην αντιλαϊκή επίθεση, δίνουν χέρι βοήθειας οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που έχουν απεμπολήσει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση στο όνομα των κοινωνικών διαλόγων, και προβάλουν προτάσεις διευκόλυνσης της εισπραξιμότητας των φορολογικών μέτρων και των αβάσταχτων εισφορών του ΟΑΕΕ».

Καταλήγοντας τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες και ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση.

Δ. Βάλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass