ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γιορτή της Ιεραποστολής Φαρσάλων

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2015 0:05 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Δεκ 2015 0:52

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Φαρσάλων "Παναγία η Ελεούσα" διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, όπου παιδιά των κατηχητικών σχολείων τραγούδησαν επίκαιρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και απήγγειλαν ποιήματα.

Κατόπιν μίλησε η προσκεκλημένη του συλλόγου γερόντισσα Αννα, ηγουμένη της Ιεράς Μονής "Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης" που βρίσκεται στο Γέρακα Ξάνθης, με θέμα: " Ο Αγιος της χαράς, ο Αγιος των Χριστουγέννων, ο Αγιος Προρφύριος".

Μεταξύ άλλων, η ηγουμένη ανέφερε τις απόψεις του Αγίου Πορφυρίου για τις γιορτές όλου του έτους. Συγκεκριμένα τόνισε ότι "Οι γιορτές αυτές οδηγούν τους πιστούς στην πνευματική πανδαισία. Οι πιστοί τιμούν τους αγίους και έτσι δοξάζουν το Χριστό. Ο Αγιος Πορφύριος δίδαξε την χαρά των Χριστουγέννων. Ο αόρατος Θεός έγινε άνθρωπος για την δική μας σωτηρία.

Ο Αγιος Πορφύριος έλεγε ότι ο Χριστός είναι το παν, γι΄αυτό πρέπει να είμαστε κοντά του, για να αποκτήσουμε το αρχέγονο κάλλος, να θεραπευτούμε από την ασθένεια της αποστασίας και της αμαρτίας. Πρέπει οι πιστοί να είμαστε κοντά στην εκκλησία, για να γίνουμε γνήσια παιδιά του Θεού. Είναι σωστό να δεχτούμε το μεγαλείο της θείας πρόνοιας, την οποία μπορούμε να κατανοήσουμε, αν είμαστε ταπεινοί. Οι πιστοί πρέπει να διαβάζουν τα θεοδίδακτα κείμενα, να κατανοούν τους ύμνους της εκκλησίας γιατί έχουν υψηλές θεολογικές έννοιες και δίνουν κατάνυξη στις ψυχές των χριστιανών. Ο Αγιος Πορφύριος τόνιζε ότι πρέπει να προσεγγίσουμε τον Χριστό με αγάπη, χαρά και εμπιστοσύνη.

Ο Αγιος Πορφύριος συμβούλευε να ζητούν οι Χριστιανοί τα ουράνια αγαθά και όχι τα υλικά, που κρατούν τους ανθρώπους δεμένους στα πάθη της γης. Οι Αγιοι είναι τα ζωντανά ευαγγέλιά μας, τα πρότυπά μας, για να γνωρίσουμε τον θεάνθρωπο Χριστό".

Ακολούθησε κλήρωση διάφορων δώρων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass