ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Φωνές Λαρισαίων για σπίτι – κυνοκομείο

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2015 20:10

Μια προβληματική κατάσταση φαίνεται ότι βιώνουν εδώ και μήνες κάτοικοι της περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες παλιά μονοκατοικία «φιλοξενεί» στην αυλή της περισσότερα από δεκατέσσερα σκυλιά!

Η κατάσταση που περιγράφει κάτοικος της περιοχής μόνο σε εικόνα φιλόζωου Λαρισαίου δεν παραπέμπει. «Κοιτάζοντας κάποιος από το δρόμο, βλέπει ένα συνηθισμένο σπίτι ρακοσυλλέκτη. Ο ενοικιαστής, με τα αναρίθμητα παλιοπράγματα που μαζεύει, ακόμα και από τους πράσινους κάδους των σκουπιδιών, έχει χωρίσει την αυλή σε διαμερίσματα, σε καθένα από τα οποία εκτρέφονται 2 - 5 σκυλιά. Ο απεσταλμένος της εισαγγελίας που ανέβηκε στην ταράτσα του διπλανού σπιτιού, αφού στο συγκεκριμένο ήταν αδύνατο να εισέλθει, μέτρησε 14 σκυλιά, χωρίς να συνυπολογίζονται όσα βρίσκονταν κάτω από υπόστεγα ή στο υπόγειο ή και μέσα στο σπίτι, σ' ένα δωμάτιο του οποίου εκτρέφονται και κουνέλια (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ενοικιαστή). Όσο για τα πολυάριθμα ποντίκια που επανεμφανίστηκαν, ας μην το συζητάμε».

Με βάση πληροφορίες έχει κατατεθεί μήνυση και το ζήτημα είναι υπό διερεύνηση. Κάτοικος της περιοχής αναφέρει στην «Ε» ότι εξετάζεται αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και κάνει λόγο ακόμα και για επιθέσεις σκύλων σε παιδιά.

«Σε αυτό το απίστευτο σκηνικό, κανόνες υγιεινής δεν εφαρμόζονται αφού δεν υπάρχουν. Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, έχει ένα μπουκάλι με υγρό απολυμαντικό, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιεί ποτέ. Μερικές φορές, με το λάστιχο του ποτίσματος απομακρύνει τα περιττώματα και τα προωθεί στο πεζοδρόμιο, όπου τα πατούν οι ανυποψίαστοι πεζοί», τονίζει για να προσθέσει περιγράφοντας την εικόνα που αντικρίζει σχεδόν καθημερινά «η δυσοσμία δεν προέρχεται μόνο από τα περιττώματα, αλλά κυρίως από τα ωμά - σάπια κρέατα ή μάλλον κόκκαλα που ταΐζει τα σκυλιά». Συγχρόνως κάνει λόγο για αγανάκτηση όλων όσοι κατοικούν στον συγκεκριμένο δρόμο και στη συλλογή υπογραφών «αυτό που κυρίως ενοχλεί τους γείτονες, είναι τα γαβγίσματα των σκυλιών όλες τις ώρες ημέρας και νύχτας και κυρίως όταν από έξω περνούν άλλα σκυλιά. Είναι κάτι το εφιαλτικό και έχουν μαζέψει πάνω από εξήντα υπογραφές, εκφράζοντας την εντονότατη δυσφορία τους, αλλά και την ανησυχία τους για τη σωματική και ψυχική τους υγεία».

Παράλληλα, κατηγορεί τον ιδιοκτήτη των δεσποζόμενων ζώων για προκλητική στάση, ότι επικαλείται τη σχέση του με πολιτικά πρόσωπα. «Ο ιδιοκτήτης των σκύλων "το παίζει άνετος και προκλητικός». Αφήνει τα σκυλιά του να κυκλοφορούν ελεύθερα και να δαγκώνουν ακόμη και μικρά παιδιά (έχουν γίνει οι σχετικές μηνύσεις), ενώ απειλεί δημοσίως όσους γείτονες αντιδρούν. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι τον ίδιο δεν μπορεί να τον πειράξει κανείς, διότι έχει πολλές γνωριμίες με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα».

Ο καταγγέλλων ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων και βάζει ερωτήματα σχετικά με τη φιλοξενία τόσων ζώων μέσα σε μια αυλή που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass