ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Χωρίς έλεγχο στατικότητας η γέφυρα της Ν. Σμύρνης

*Παλιά η κατασκευή με βαριά κυκλοφορία επί δεκαετίες, απαιτείται κάποτε να ελεγχθεί

Δημοσίευση: 21 Νοε 2015 20:26

 

Το πρόβλημα με τα κατεστραμμένα κάγκελα, λόγω πρόσκρουσης οχήματος προφανώς, το οποίο είχε εντοπιστεί και προ εβδομάδας (φωτ.) με δημοσίευμα της εφημερίδας, μάλλον δεν είναι το σοβαρότερο για την παλιά γέφυρα της Νέας Σμύρνης. Παλιά, υπό την έννοια ότι δίπλα της έχει κατασκευαστεί και μια καινούργια με το υπό παράδοση έργο της οδού Καράγιωργα (φωτ). Όμως, η υφιστάμενη επί πολλές δεκαετίες γέφυρα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται, μαζί με την καινούργια, για να καλύπτει πια κυρίως κυκλοφοριακές ανάγκες της συνοικίας.

Πόσο ασφαλής είναι όμως; Και μέχρι πότε θα μπορεί να χρησιμοποιείται; Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τακτικούς ελέγχους της καταλληλότητας των γεφυρών, οπότε…

Διερχόμενοι Λαρισαίοι που παρατηρούν τη φθορά του χρόνου στην παλιά τσιμεντένια κατασκευή, στα βάθρα και τον φορέα της γέφυρας, έχουν εκφράσει κατά καιρούς την ανησυχία τους για την αντοχή της. Άλλωστε από πάνω τους περνούν όλα αυτά τα χρόνια πολύ βαριά φορτηγά. Με αφορμή και τα έργα στην παρακείμενη οδό Καράγιωργα και τη συνεχή παρουσία μηχανικών και παραγόντων της διοίκησης τριγύρω, προέκυψε η ιδέα για έλεγχο, η οποία υιοθετήθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Ο οποίος με έγγραφό του προς τον δήμαρχο Λαρισαίων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημ. Μαβίδη, ζητά να διενεργηθεί έλεγχος στατικότητας της γέφυρας στη συνοικία Ν. Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης αναφέρει ότι «στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της κατασκευής των έργων στις οδούς Καράγιωργα και Αεροδρομίου και των νέων δεδομένων που δημιουργούνται στην περιοχή και με τη λειτουργία του κυκλικού κόμβου, παρακαλούμε όπως ελέγξετε τη στατικότητα της γέφυρας της Νέας Σμύρνης και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα του ελέγχου. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας λόγω αρμοδιότητας», καταλήγει ο Κώστας Αγοραστός.

Το έγγραφο του Κ. Αγοραστού, που σημειωτέον θεωρείται ιδιαίτερης βαρύτητας καθώς είναι προσωπικό του περιφερειάρχη, με την υπογραφή του και όχι υπηρεσιακό από κάποιον διευθυντή της Περιφέρειας, φέρει ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2014. Στους 13 μήνες που πέρασαν από τότε ουδεμία απάντηση υπήρξε από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με οπτική παρατήρηση της γέφυρας από μηχανικούς δεν εντοπίστηκε κάποιο σοβαρό εξόφθαλμο πρόβλημα. Υπήρξε σχετική επαφή μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας, δίχως όμως να έχει δρομολογηθεί ο στατικός έλεγχος. Τον οποίο δεν έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν οι δημοτικές υπηρεσίες και θα πρέπει να τον αναθέσουν σε ειδικούς ιδιωτικού γραφείου μελετών.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass