ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΕΤΑ

Είναι απλό «να κρυφτείς απ’ τα παιδιά»;

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 1:47

 

Πρόταση εξόδου από την κρίση το βιβλίο του καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά» που παρουσιάστηκε χθες στο δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ, σε μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις «Αρμός».

Και όπως εξήγησαν οι ομιλητές και ο ίδιος ο συγγραφέας «κι όμως είναι απλό εν τέλει…Μπορεί η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας να μοιάζει με γιγάντιο τέρας, το οποίο δεν επιτρέπει καμία αισιόδοξη σκέψη σε κανέναν και σε καμία παραγωγική τάξη, όμως είναι περισσότερο κρίση νοοτροπίας, είναι πιο πολύ κρίση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας και τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας μας παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτά, και άλλα πολλά, - έως και για το …γκολ του Ολλανδού Ρόμπεν στον αγώνα με την Ισπανία για το Μουντιάλ της Βραζιλίας» ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα «αν το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρούμε τον μίτο της Αριάδνης για να βγούμε από τον λαβύρινθο της κρίσης, πρέπει να χαράξουμε πρώτα το μονοπάτι. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι πάνω στα χνάρια των ίδιων κατευθύνσεων, που μας έφεραν εδώ. Τα παραδείγματα χωρών που τα κατάφεραν είναι πολλά. Μόνο που για να τα καταφέρουν, επέλεξαν να αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης της οικονομίας τους, την κουλτούρα τους γύρω από το επιχειρείν αλλά και τον ρόλο που είχε η εκάστοτε οργανωμένη Πολιτεία, αυτό που ονομάζουμε κράτος».

Πέραν του συγγραφέα για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο Κωνσταντίνος Κίττας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Νούλας, χημικός κι ο Γεώργιος Μίγας, δικηγόρος.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass