ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Πάρτε πίσω τη διάταξη για φορολόγηση στο κρασί»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 1:20

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, αναδεικνύοντας την τεράστια εξαπάτηση του ελληνικού λαού, όπως αυτή προκύπτει από την προεκλογική ρητορεία και την μετεκλογική πρακτική, εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος βουλευτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του κατεπείγοντος νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να πάρει πίσω τη διάταξη που προβλέπει τη φορολόγηση του Έλληνα οινοπαραγωγού.

Πιο αναλυτικά ο Λαρισαίος βουλευτής, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

- ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: «Επί 3 χρόνια ακούμε για κοινωνική ευαισθησία αριστεράς-ΣΥΡΙΖΑ που η κυβέρνηση Ν.Δ., όμως, είχε φροντίσει να κάνει πράξη. Η νομοθεσία για την προστασία της 1ης κατοικίας έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Και τώρα το σύνθημα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» μετατρέπεται σε «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»; Έστω ότι προστατεύεται το 40%! Πράγμα το οποίο δεν είναι αλήθεια. Με το υπόλοιπο 60% τι θα γίνει;»

- ΕΝΦΙΑ: «Ο πρωθυπουργός δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ. Μετά, όμως, από τις εκλογές του Ιανουαρίου η πληρωμή ΕΝΦΙΑ έγινε «πατριωτικό καθήκον». Αυτό εννοούσατε με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Ότι θα ψηφίσετε τέτοιο νόμο, για να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ όσοι χάνουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς;»

«Με τα επιχειρηματικά δάνεια τι θα γίνει; Δεν ακούω να συζητάτε τίποτα γι’ αυτό. Μήπως θα έρθουν σε επόμενο νομοσχέδιο και θα περάσουν στα χέρια των distress funds;».

- 100 ΔΟΣΕΙΣ: «Φέραμε τον σχετικό νόμο εμείς το Νοέμβριο του 2014. Δεν τον ψηφίσατε. Τον φέρατε το Μάρτιο του 2015 (με την κα Βαλαβάνη) και τον Ιούλιο πήρατε πίσω κάποιες διατάξεις. Και τώρα παίρνετε πίσω και τις υπόλοιπες ενεργές διατάξεις. Είστε ευχαριστημένοι; Κοροϊδέψατε και υποκλέψατε την ψήφο του ελληνικού λαού. Τι λέει η συνείδησή σας;»

«Για τις 12 δόσεις τα ίδια και χειρότερα».

- ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ: «Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα που το φορολογεί; Εδώ γιατί; Φορολογία στον πρωτογενή τομέα; Εάν επιμένετε και δεν το παίρνετε πίσω, τουλάχιστον μπορείτε να προβλέψετε να πληρώνεται ο φόρος αυτός όταν και αν εισπράττεται από τον παραγωγό και όχι προκαταβολικά. Καταλαβαίνετε το γιατί. Δείτε τουλάχιστον αυτό. Μην τελειώσετε και αυτόν τον κλάδο. Θα είναι, ίσως, το μοναδικό προϊόν που η φορολογία του θα είναι υψηλότερη από το κόστος πρώτης ύλης και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η διαπίστωση ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της».

- ΑΓΡΟΤΕΣ: «Σήμερα είχαμε μια διαδήλωση αγροτών από όλη την Ελλάδα που ζητούσαν να τηρήσετε τις προεκλογικές υποσχέσεις σας. Και δέχτηκαν τα χημικά της αριστεράς. Τι λέτε γι’ αυτό;»

- ΦΑΡΜΑΚΟ: «Επεκτείνετε το θεσμό του Clow back και στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων. Καθώς ο προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος, στα φάρμακα που παίρνουν περιπατητικοί ασθενείς – πάσχοντες από AIDS, σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκίνο κ.α.- τα οποία προμηθεύονται από τα νοσοκομεία ή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, και είναι και ακριβά, θα παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις. Αυτή είναι η ευαισθησία της κυβέρνησης της αριστεράς;»

«Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα μέτρα εμείς δεν πρόκειται να τα ψηφίσουμε. Είναι απορίας άξιο πώς η συνείδησή σας σάς επιτρέπει να τα ψηφίσετε εσείς». Κατέληξε την ομιλία του ο Λαρισαίος πολιτικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass