Χιλιάδες πιστοί στην προσκυνηματική εκδρομή της μητρόπολης

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2015 19:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:12

 

Με την συμμετοχή χιλιάδων αυτή την φορά πιστών-ακροατών του λόγου του Θεού έλαβε χώρα η λήξη των ομιλιών και των εσπερινών κηρυγμάτων της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, το απόγευμα της Τρίτης,  στην ορεινή και πανέμορφη Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου: 

Πολλοί Λαρισαίοι ξεκίνησαν την ημέρα αυτή γεμάτοι χαρά και αγαλλίαση και με ιδιαίτερη ευλάβεια έφτασαν στις Σταγιάδες, όπου  προσκύνησαν στο παλαιό χιλιόχρονο αυτό Μοναστήρι  την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον σεβασμιώτατο και τους πιστούς ακροατές του λόγου του Θεού υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη  η οσιολογιωτάτη καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Παρθενία, Λαρισαία στην καταγωγή, μαζί με την εν Χριστώ τιμία συνοδεία της. Μετά το ιερό προσκύνημα και τον πανηγυρικό Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό, Ιερείς και πιστοί Χριστιανοί εξήλθαν λιτανευτικά στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής και άκουσαν από τα χείλη του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου την καταληκτήριο ομιλία του, στην οποία αφού ευχαρίστησε τον σεπτό ποιμενάρχη, σεβασμιώτατο μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, για την ευλογία του να τελεσθεί η λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων στην ιερά του μονή, καθώς και την γερόντισσα Παρθενία με τις αδελφές, που εκοπίασαν πολύ για την όμορφη αυτή βραδυά, έκανε λόγο για την μεγάλη ευλογία, που απεκόμισαν οι πιστοί χριστιανοί, τα τακτικά μέλη των φετινών εσπερινών κηρυγμάτων, αλλά και οι ομιλητές, οι ίδιοι από τα 28 κεφάλαια των Πράξεων των Αποστόλων.

¨Ευχαριστούμε τον Θεό, τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, που μας επέτρεψε να ποτισθούμε από το ύδωρ το ζων, που μας προσέφερε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, να πληροφορηθούμε από τον Πραξαπόστολο, ό, τι κι ο Κράτιστος Θεόφιλος, να ζήσουμε μέσα στους θόλους των Εκκλησιών μας, την ζωή της πρώτης Εκκλησίας, να χαρούμε την Ανάσταση του Κυρίου και να αναφερθούμε εκτενώς στην βασιλεία του Θεού, τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος.¨

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass