ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Κινητοποιήσεις με «αιχμή» το ασφαλιστικό

* Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη Γενική Απεργία

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 0:56

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Επισημαίνοντας με έμφαση ότι η γενική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσει σταθμό στους αγώνες των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου κάλεσε χθες όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ο κ. Παπαποστόλου πλαισιωμένος από μέλη της Διοίκησης του Ν. Τ της ΑΔΕΔΥ παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου όπου και αναφέρθηκε στο γενικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ως «αιχμή του δόρατος» το ασφαλιστικό.

«Τα μέτρα του 3ου Μνημονίου, επισήμανε ο πρόεδρος, αποτελούν τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ήδη οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν αντίστοιχα πάνω από 2% και 6%, λόγω της αύξησης των κρατήσεων στην υγειονομική περίθαλψη, στην κύρια σύνταξη και την καθιέρωση κρατήσεων και στις επικουρικές συντάξεις. Επαναφέρθηκε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2015.

Αυξάνονται και πάλι δραματικά τα χρόνια υπηρεσίας και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων και καταργούνται κεκτημένα δικαιώματα.

To πόρισμα της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μετεξέλιξη του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό με συνέπεια την ακραία και βίαιη φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση, αντί για τον σχεδιασμό ουσιαστικών και αποτελεσματικών πολιτικών για τη βιωσιμότητα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει υιοθετήσει τον ρόλο του «υπεργολάβου» της διαχείρισης και της αναδιανομής της φτώχειας, αναλαμβάνοντας επιπρόσθετα την ιστορική ευθύνη απέναντι στα εκατομμύρια των σημερινών εργαζόμενων και των συνταξιούχων, καθώς και τις μελλοντικές γενιές των εργαζομένων, για τις δραματικές ανατροπές στο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας».

Καταλήγοντας τόνισε ότι Γενική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στον αγώνα των εργαζομένων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις έντονες είναι η δυσαρέσκεια συνταξιούχων και εργαζομένων που οι κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα συνδικάτα, δεν αποκλείεται να λάβουν τη μορφή διαρκών αντιδράσεων αναβιώνοντας ίσως το «κίνημα των αγανακτισμένων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass