ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΘΕΙ ΤΑΦΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΜΕ ΤΣΙΓΚΟΥΣ

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2015 0:27
Το νεκροταφείο στο Μεταξοχώρι Αγιάς Το νεκροταφείο στο Μεταξοχώρι Αγιάς

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε… Μόνο μια τέτοιου είδους ταμπέλα λείπει από το νεκροταφείο στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αγιάς.

Τάφοι ανοιχτοί, τετραγωνισμένοι και σκεπασμένοι με κόκκινους τσίγκους σε …μορφή κεραμοσκεπής για να αποφευχθεί προφανώς η πιθανότητα να πέσει κάποιος μέσα άθελά του ή για να μην εισέρχεται μέσα το νερό της βροχής είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να υποδεχθούν όσους ο Κύριος ημών καλέσει δίπλα του.

Ο Δήμος Αγιάς και οι αρμόδιοι επί τέτοιων θεμάτων υπάλληλοί του φαίνεται καθαρά πως είναι πολύ μπροστά στην εξυπηρέτηση των δημοτών της περιοχής. Ενστερνιζόμενοι απόλυτα τη σοφή λαϊκή παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» δείχνουν πανέτοιμοι ακόμη και για το μοιραίο που θα συμβεί σε κάποιον συμπολίτη τους.

Το παράδοξο εντόπισε κάτοικος του Μεταξοχωρίου και θεώρησε πρέπον να το επισημάνει. Εμείς με τη σειρά μας επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του χωριού κ. Γιάννη Πατσιαβούρα, ο οποίος δεν έκρυψε κι αυτός την αγανάκτησή του γι’ αυτούς που το έκαναν: «Η επιθυμία μου» μας είπε προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου «ήταν να αναμοχλευθεί το χώμα σε κάποιους κενούς τάφους στο κοιμητήριό μας, ώστε να σκάβονται εύκολα όταν θα πρέπει να γίνει κάποια ταφή». «Να αναμοχλευθεί το υπάρχον χώμα και, εν συνεχεία, να κλείσουν εντελώς οι τάφοι. Προ ολίγων ημερών, και με μεγάλη έκπληξη, αντιλήφθηκα ότι οι εργάτες – υπάλληλοι της υπηρεσίας του Δήμου προχώρησαν στο πλήρες άνοιγμα των τάφων και στην κάλυψη αυτών με τσίγκους. Πέραν των ενστάσεών μου για το γεγονός, αμέσως ζήτησα από ιδιώτη εργολάβο χωματουργικών έργων να κλείσει τους ανοιγμένους τάφους με χώμα κάτι που δεν έγινε δυστυχώς λόγω των πολλών και έντονων βροχοπτώσεων της περασμένης εβδομάδας. Πολύ γρήγορα, όμως, η σωστή, αξιοπρεπής, και με σεβασμό προς τον καθένα, εικόνα του κοιμητηρίου μας θα αποκατασταθεί».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass