ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Έχασε τη φωνή του στο χειρουργείο και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2015 9:30
Ο Λαρισαίος στιχουργός στα γραφεία της «Ε» καταγγέλλοντας το περιστατικό Ο Λαρισαίος στιχουργός στα γραφεία της «Ε» καταγγέλλοντας το περιστατικό

 

Του Χρήστου Τσαντήλα

Μπορεί να ήταν η κακιά στιγμή, μπορεί και ιατρικό λάθος. Αυτά είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν από τα δικαστήρια και όχι από τον δημοσιογράφο. Σημασία έχει πως ένας τραγουδιστής, μπήκε στο χειρουργείο για μικροεπέμβαση στην περιοχή του λάρυγγα και βγήκε απ’ αυτό χωρίς τη... φωνή του! Πρόκειται για την περιπέτεια ζωής, ενός ανθρώπου, που μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, χρησιμοποιούσε και τη φωνή του ως εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας. Για έναν άνθρωπο που ακόμα και οι παλαιότεροι στον χώρο του υποκλίνονται στις συνθέσεις και τους στίχους του, για τον άνθρωπο που έγραψε τραγούδια για δεκάδες σπουδαίους τραγουδιστές και έκανε επιτυχίες πολλούς δίσκους.

Μιλάμε για τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Έναν από τους πλέον γνωστούς στιχουργούς, συνθέτες και τραγουδιστές, με αναγνωρισμένη επαγγελματική πορεία τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Έναν Λαρισαίο καλλιτέχνη, τον επί σειρά δεκαετιών κυρίαρχο της νυχτερινής κοσμικής διασκέδασης, ιδιοκτήτη του πασίγνωστου πανελληνίως, στην εποχή του, κέντρου «ΡΙΟ» στο οποίο εμφανίστηκαν όλοι οι καλλιτέχνες του πενταγράμμου και το οποίο υπήρξε σημείο αναφοράς για τους φίλους της λαϊκής μουσικής, αλλά και του γνωστότερου μπαρ – καφέ της Λάρισας τη δεκαετία του ’90, του πολυτελούς «Παλλάς» στη γωνία των οδών Ρούσβελτ και Πατρόκλου.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου λοιπόν, από τις αρχές του χρόνου και μετά, δεν ασχολείται με τα τραγούδια, άφησε τα πάντα πίσω και πήρε σβάρνα τις εισαγγελικές αρχές να πει το παράπονό του, να βρει το δίκαιό του, καθώς πιστεύει πως στο νοσηλευτικό ίδρυμα που απευθύνθηκε και στον γιατρό που εμπιστεύτηκε «χρωστάει» την καταστροφή της φωνής του! Θεωρεί ότι «τελέστηκε ποινικό αδίκημα σε βάρος του» και επικαλείται το άρθρο 314 παρ. 1 εδ. Α του ΠΚ που λέει ότι «όποιος από αμέλεια προκαλεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Αλλά, δεν είναι πράγματα, αυτά τα νομικά για να τα γνωρίζει τόσο καλά ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Πήρε λοιπόν τον δικηγόρο του και ένα πρωί στις αρχές του μήνα, υπέβαλε την έγκληση ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, στην οποία καταγγέλλει επακριβώς τους λόγους που πιστεύει ότι από αμέλεια τον κατέστρεψαν στο χειρουργείο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μήνυση που υπέβαλε, ο Λαρισαίος στιχουργός συνθέτης και τραγουδιστής, είχε μια ενόχληση στην περιοχή του λάρυγγα και πήγε σε νοσοκομείο. Εκεί μετά από πολύωρη αναμονή και μιας σχετικής «απαξιωτικής αντιμετώπισης», όπως λέει ο ίδιος, από τον γιατρό που θα τον χειρουργούσε, προγραμματίστηκε χειρουργική επέμβαση το αποτέλεσμα της οποίας «υπήρξε άριστο» όπως του δήλωσε μετά την επέμβαση ο ίδιος ο γιατρός. Του εξήγησε ότι «υπήρξε μόρφωμα στη δεξιά τραχηλική του χώρα το οποίο αφαιρέθηκε με απόλυτη επιτυχία και ότι σε δύο το πολύ τρεις μήνες θα αποκατασταθεί η βραχνάδα της φωνής του».

 Όμως αυτό δεν συνέβη, το αντίθετο μάλιστα. Παρέλυσε η φωνητική του χορδή και από εκεί και πέρα αρχίζει για τον Γιάννη Παπαϊωάννου ένας καινούργιος Γολγοθάς, με νέες εξετάσεις σε μεγάλα ιατρικά κέντρα όπου τα αποτελέσματα –κατά τη μήνυση- έδειχναν ότι «τα συμπτώματα οφείλονται στην παράλυση της φωνητικής χορδής που προκλήθηκε από την πραγματοποιηθείσα χειρουργική επέμβαση».

Αυτό είναι το ιατρικό μέρος της υπόθεσης Παπαϊωάννου, την αλήθεια της οποίας καλούνται να βρουν τα δικαστήρια. Το άλλο μέρος είναι το ανθρώπινο. Ο Λαρισαίος στιχουργός με τους πλατινένιους δίσκους και τα ανεπανάληπτα τραγούδια του, είναι από τότε που άκουσε ότι δεν θα διορθωθεί ποτέ η φωνή του, ένα πραγματικό ράκος. Θεωρεί ότι του στέρησαν αυτό που χρειαζόταν περισσότερο στη δουλειά του, ο κόσμος όλος έφυγε κάτω από τα πόδια του.

Αμέτρητα τραγούδια

Ένα δείγμα της δουλειάς του Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος πάντοτε ήθελε να μένει στο παρασκήνιο της δημοσιότητας, ταπεινός καλλιτέχνης του πενταγράμμου, είναι και η πολυσέλιδη κατάσταση με τα μουσικά έργα του ρεπερτορίου του που διατηρεί στο ηλεκτρονικό της αρχείο η Ελληνική Εταιρεία Προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε (η γνωστή ΑΕΠΙ) στην οποία μπορεί να βρει κανείς αμέτρητα τραγούδια δικά του και μια πλούσια δουλειά ετών που τον καταξίωσαν στον χώρο. Στο σπίτι του στη Λάρισα, στην οδό 28ης Οκτωβρίου ο Γιάννης έχει κρεμάσει στους τοίχους σειρά διακρίσεων, βραβευμένων δίσκων και άλλα τρόπαια της δουλειάς του.

(Σ.Σ: Η «Ε» τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν αναφέρει το όνομα του γιατρού εναντίον του οποίου στρέφεται η μήνυση του κ. Παπαϊωάννου, ούτε και σε ποιο ίδρυμα έγινε η επέμβαση. Θα παρακολουθήσει βεβαίως την υπόθεση μέχρι την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass