ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταδίκη 52χρονου για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

* Δεν είχε προστασία από ιούς και γνώσεις γύρω από τη χρήση του Η/Υ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος στην απολογία του για τα 175 αρχεία

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 23:34

Σε ποινή τριών ετών με τριετή αναστολή, έχοντας ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο, καταδικάστηκε χθες 52χρονος αλλοδαπός κάτοικος Λάρισας, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για «κατοχή διά συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και με χρήση διαδικτυακού υλικού παιδικής πορνογραφίας» σε βαθμό πλημμελήματος.

Το δικαστήριο δέχθηκε πως σε σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών του υπολογιστών υπήρχαν συνολικά 175 αρχεία αντίστοιχου υλικού (150 στον σταθερό του και άλλα 25 στον φορητό του), σε διάστημα 3 ετών από το 2008 ως και το 2010. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως δεν είχε αντιιική (antivirus) προστασία στον υπολογιστή του μετά το πρώτο εξάμηνο της αγοράς του ενώ δεν είχε επαρκείς γνώσεις γύρω από τον χειρισμό του υπολογιστή και γι' αυτό το λόγο εισήλθαν τέτοια αρχεία στους σκληρούς δίσκους. Πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη και είχε ασκήσει έφεση.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass