ΜΑΝΙΤΑΡΙ- ΓΙΓΑΣ ΒΑΡΟΥΣ 18 ΚΙΛΩΝ

«Κοτόπουλο του δάσους» βρέθηκε στον Κίσσαβο

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 8:06

 

Μανιτάρι- γίγαντα, που ειδικοί το γνωρίζουν με το επιστημονικό όνομα laetiporus sulfureous, ή ευρύτερα γνωστό ως «κοτόπουλο του δάσους», βρήκε και περισυνέλεξε στον Κίσσαβο, την Κυριακή, Λαρισαίος κυνηγός. Το μανιτάρι βρήκε ο κ. Δαβίδ Ζακάρ, στην περιοχή της Σπηλιάς και το επέδειξε και στην «Ε». Έχει βάρος 18 κιλά και 200 γραμμάρια και διάμετρο 60 εκατοστά. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μοιάζει σαν τριαντάφυλλο. Βεβαίως, οι ειδικοί το γνωρίζουν και όπως είπε στην «Ε», ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας κ. Στέργιος Μίχος, που το είδε από κοντά, είναι μεν γνωστό, αλλά σε τέτοια μορφή και μέγεθος, σπάνιο.

Το μανιτάρι είναι ξυλοβόρο, βγαίνει στις ρίζες δένδρων και το συγκεκριμένο ήταν σε χώμα, που σημαίνει ότι από κάτω υπήρχε σάπια ρίζα δένδρου. Κάποιοι το τρώνε, αλλά θεωρείται ύποπτο για πρόκληση προβλημάτων σε ορισμένους ανθρώπους, οπότε γενικά συνιστάται να μην καταναλώνεται.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass