Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις καθαρίστριες στα σχολεία

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2015 0:36

 

Για τη μείωση κατά 10% στο μισθό στις καθαρίστριες των σχολείων εξέδωσε ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Λαρισαίων, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ανακοινώθηκε η μείωση κατά 10% στην επιχορήγηση για τη νέα χρονιά που αφορά τη μισθοδοσία των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία. Μάλιστα με την επισήμανση “αυστηρά” διακηρύττεται η τήρηση – νουθεσία προς τις δημοτικές αρχές για εφαρμογή της μείωση για τα κονδύλια του 2015 -2016 σε όλες τις σχολικές επιτροπές της επικράτειας.

Εδώ χρειάζεται να επισημανθεί ότι οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση τις αίθουσες που αναλαμβάνουν με τη σύμβασή τους, πέρυσι αμείβονταν με 28 ευρώ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280 ευρώ μηνιαίως, με τη νέα απόφαση θα υποστούν μείωση 28 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί αντεργατική τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα εμπαίζανε τις συμβασιούχες καθαρίστριες. Συνοδοιπόρο σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική έχει βρει βέβαια και τη δημοτική αρχή Λάρισας την οποία και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου όχι μόνο “ποιεί την νήσσαν”, αλλά ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος δήμαρχος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής όπως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατάπιαν κυριολεκτικά τη γλώσσα τους.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρούμε σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της υγιεινής και της καθαριότητας στο δημόσιο σχολείο που υπηρετούν με συνέπεια και σοβαρότητα οι συγκεκριμένες εργαζόμενες και απαιτούμε την μονιμοποίησή τους, με σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως αυτονόητα δικαιούνται. Καλούμε έστω και καθυστερημένα τη δημοτική αρχή Λάρισας να σπάσει την «εκκωφαντική σιωπή» της. Να φέρει άμεσα το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass