ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για τα αγριόχορτα

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

Τις αντιδράσεις συμπολιτών προκαλεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει έγκαιρα το πρόβλημα με τα αγριόχορτα στους δημόσιους χώρους, αφού ο καθαρισμός ιδιωτικών χώρων όπως τα οικόπεδα, αποτελούν υποχρέωση των ιδιοκτητών τους.

Όπως είναι γνωστό, οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος είχαν ως αποτέλεσμα την πυκνή βλάστηση, πρόβλημα που οξύνθηκε με αφορμή τις ελλείψεις προσωπικού στον Δήμο Λαρισαίων. Συμπολίτες ωστόσο επιμένουν στα ερωτηματικά, για ευθύνες του δήμου σε ό,τι αφορά στον έγκαιρο προγραμματισμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με δεδομένο ότι η εμφάνισή του ήταν αναμενόμενη με αυτά τα καιρικά φαινόμενα.

Η αντιδήμαρχος Πρασίνου Δέσποινα Αράπκουλε σημείωνε χθες στην «Ε» ότι «λόγω της καθυστέρησης της έγκρισης της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας για την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη ή μεθαύριο Πέμπτη».

Προσθέτοντας ότι «η Διεύθυνση Πρασίνου φέτος διαθέτει 50 λιγότερους εργαζόμενους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, χωρίς να υπολογισθούν οι συνταξιοδοτήσεις μονίμων υπαλλήλων. Οι προσλήψεις των 5μηνιτών αναμένονται φέτος ως “μάννα εξ ουρανού” όταν πέρυσι είχαν προσληφθεί έγκαιρα» καταλήγει η κ. Αράπκουλε.

Η κατάσταση ωστόσο με τα αγριόχορτα σε πλατείες, πεζοδρόμια, διασταυρώσεις οδών και γενικότερα σε δημόσιους χώρους, προς το παρόν δεν ελέγχεται από τον Δήμο Λαρισαίων, με τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πρασίνου να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Δεν είναι επίσης βέβαιο ότι και ο ιδιώτης στον οποίο ανατέθηκε το έργο (καθαρισμού 300 περίπου στρεμμάτων σε δήμο και κοινότητες) θα πετύχει τον έγκαιρο καθαρισμό των δημοτικών χώρων.

Ακόμη εντονότερες ήταν χθες και οι αντιδράσεις συμπολιτών με αφορμή την κατάσταση στο νέο Κοιμητήριο της Λάρισας, όπου αρκετοί διάδρομοι δεν έχουν καθαριστεί ακόμη.

Β.Κ.

 

ΦΩΤ.: Εντάθηκαν χθες οι αντιδράσεις συμπολιτών με αφορμή την κατάσταση με τα αγριόχορτα στο νέο Κοιμητήριο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass