ΓΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Πιλοτική λειτουργία Παιδικών Σταθμών

Δημοσίευση: 03 Απρ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

Την πιλοτική λειτουργία τριών Παιδικών Σταθμών τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως και την πιλοτική λειτουργία επίσης τριών Σταθμών, το απόγευμα, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σε συνέντευξη Τύπου, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννη και την διευθύντρια Κοιν. Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Ο κ. Καλογιάννης αναφερόμενος στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών σημείωσε τη «διαφορετική αντίληψη της δημοτικής αρχής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής αλλά και διαφάνειας» με «άλλου τύπου μοριοδότηση γονέων για να αποφευχθούν οι μεσολαβήσεις “παντός τρίτου” με διάφορα σημειώματα στις αιτήσεις» για να ανακοινώσει τη – για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση - πιλοτική λειτουργία παιδικών σταθμών, τόσο για το απόγευμα όσο και για τον Αύγουστο «προκειμένου να διευκολυνθούν εργαζόμενοι γονείς» και «χωρίς να θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Δήμο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Αρχικά ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή από τις ελλείψεις προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς τον περασμένο Σεπτέμβριο για να σημειώσει την «ομαλοποίηση σήμερα της κατάστασης στους 25 Σταθμούς που φιλοξενούν περίπου 2.000 παιδιά».

Για να υπογραμμίσει ότι «παράλληλα έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις που δείχνουν και τις διαθέσεις της νέας δημοτικής αρχής. Όπως η πλήρης απαλλαγή από τα τροφεία των οικονομικά ασθενέστερων, η στήριξη των απολυμένων των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, η συνεργασία με τη ΘΕΣγάλα, οι διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, η ένταξη επιπλέον 200 παιδιών στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, η μη καταβολή πια προκαταβολικά τροφείων δύο μηνών αλλά και χρημάτων για χαρτικά, όπως και η έναρξη της προσπάθειας για τη δημιουργία Σχολής Γονέων.

«Αυτά» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης επιβεβαιώνουν τη «διαφορετική αντίληψη της δημοτικής αρχής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής αλλά και διαφάνειας, με άλλου τύπου μοριοδότηση γονέων για να αποφευχθούν οι μεσολαβήσεις “παντός τρίτου” με διάφορα σημειώματα στις αιτήσεις.

Για την αναμόρφωση του προγράμματος των Σταθμών με παράλληλη στήριξη του προσωπικού, σχεδιάζουμε την πιλοτική λειτουργία Παιδικών Σταθμών για τον μήνα Αύγουστο και την απογευματινή λειτουργία μικρού αριθμού Παιδικών Σταθμών με κύριο στόχο την υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας», λειτουργία που «προϋποθέτει την ύπαρξη ικανού αριθμού προσωπικού στην πρωινή ζώνη».

ΑΞΟΝΕΣ

Ο κ. Δεληγιάννης, συμπλήρωσε ότι «οι τρεις άξονες της πολιτικής του δήμου αφορούν στην αξιοπιστία των διαδικασιών (προσλήψεις, επιλογές κλπ), στην υποστήριξη του προσωπικού και στην καλύτερη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού» συμπληρώνοντας ότι τα θέματα της απογευματινής και της θερινής λειτουργίας των Σταθμών, θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μεγ. Τρίτη.

Για τον Αύγουστο, διευκρίνισε ότι η λειτουργία αφορά σε τρεις Σταθμούς, αφού εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γονείς, «χωρίς να παραβιασθούν εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων», ενώ για την απογευματινή λειτουργία διευκρίνισε ότι αφορά «σε τρεις Σταθμούς για 150 αιτήσεις με προτεραιότητα σε εργαζόμενες μητέρες», λειτουργία που θα καλυφθεί με τις προσλήψεις επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού που ανακοινώθηκαν χθες.

Για να αναφερθεί επίσης στις πρωτοβουλίες υποστήριξης του προσωπικού των Σταθμών, με συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, με ενημερωτικές ομιλίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με συνεργασία με τον κ. Λάκη Κουρετζή και την ομάδα του για την εισαγωγή του θεατρικού παιχνιδιού στο πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών, με οργάνωση Σχολών Γονέων με συμμετοχή των γονέων σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, με ενίσχυση της θεατρικής παιδείας των παιδιών με δωρεάν παραστάσεις στους Παιδικούς Σταθμούς, σε συνεργασία με τον «Τιριτόμπα», θεατρικά εργαστήρια και παιδαγωγούς της Λάρισας, κλπ.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην κάλυψη των θέσεων προσωπικού, για τη νέα χρονιά, για να μην επαναληφθούν τα περσινά προβλήματα, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι έχουν προγραμματισθεί 97 προσλήψεις (52 μέσω ΕΣΠΑ και 45 με συμβάσεις) «με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν οι θέσεις από την κυβέρνηση» διευκρινίζοντας ακόμη ότι «τα δίμηνα δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και παιδαγωγικά αποτελούν αρνητικό στοιχείο».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

ΦΩΤ.: Απογευματινή και θερινή λειτουργία Παιδικών Σταθμών, σε πιλοτική εφαρμογή, ανακοίνωσαν χθες ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass