ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ

Υποψήφια πρόεδρος των δικηγόρων η κ. Νικολέττα Μπασδέκη

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:22
Ως υποψήφια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, στις εκλογές του Φεβρουαρίου 2014, κατέρχεται η δικηγόρος κ. Νικολέττα Ν. Μπασδέκη. Την πρόθεσή της αυτή, ανακοίνωσε χθες επίσημα, με δημόσια δήλωσή της, που αναφέρει τα εξής:
«Στις 23 Φεβρουαρίου 2014, οι δικηγόροι όλης της χώρας, θα εκλέξουν τα νέα διοικητικά τους συμβούλια και τους προέδρους των 63 δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που θα στελεχώσουν το ανώτατο συλλογικό όργανο των Ελλήνων δικηγόρων, για το χρονικό διάστημα μέχρι 31.12.2017.
Η εποχή είναι κρίσιμη και τα προβλήματα που μαστίζουν τον δικηγορικό κόσμο πολλά. Τα τελευταία χρόνια, οι δικηγόροι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, με αποφάσεις που έπληξαν τον κλάδο και οδήγησαν τον δικηγορικό κόσμο σε μαρασμό (αποδόμηση δικηγορικής ύλης, ασφαλιστικά ταμεία, εισφορές, ΦΠΑ, πολυμετοχικές εταιρίες κ.λπ.). Σ’ όλα αυτά, ας προστεθούν και τα προβλήματα της καθημερινότητας, που συνθλίβουν κυριολεκτικά το δικηγόρο.
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και με εφόδιο την εμπειρία στις δικαστικές αίθουσες, αφουγκραζόμενη καθημερινά τις αγωνίες των νέων δικηγόρων, των γυναικών δικηγόρων, αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία δικηγόρων, που μαζί βαδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ καθήκον να στρατευτώ, πλαισιωμένη από μαχόμενους συναδέλφους, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δικηγόρων της Λάρισας στις επερχόμενες εκλογές.
Το κίνητρο για την απόφαση αυτή, δεν στηρίζεται σε εξάρτηση από πολιτικό χώρο, προσωπικές φιλοδοξίες ή άλλες στοχεύσεις, αλλά από την ανάγκη προώθησης και επίλυσης των προβλημάτων του δικηγορικού κλάδου και τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς επιβίωσης και αντιμετώπισης του ελεύθερου μαχόμενου δικηγόρου.
Καλώ όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν την προσπάθεια μου, καθώς και την προσπάθεια των υποψηφίων συμβούλων που θα στηρίξουν τον αγώνα αυτόν, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε τη στάση και τη θέση του σώματος, έναντι της οικονομικής αφαίμαξης των δικηγόρων και της συνεχούς επίθεσης του κράτους στον λειτουργηματικό χαρακτήρα της δικηγορίας.
Η μακρόχρονη επαγγελματική μου ενασχόληση, σε συνδυασμό με την προγενέστερη συνδικαλιστική μου δράση και η άμεση γνώση των προβλημάτων του κλάδου, αποτέλεσαν το κίνητρο για την κάθοδό μου στις επερχόμενες εκλογές, υποσχόμενη τη σύνθεση των απόψεων και τη διαμόρφωση της βούλησης μέσω των γενικών συνελεύσεων, καθώς την επόμενη περίοδο, ο λόγος κάθε δικηγόρου πρέπει να ακούγεται και θα ακούγεται. Ως θεμέλιο λίθο της συνεργασίας και της συναδερφικής αλληλεγγύης, δεν μπορεί παρά ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, να θέτει τον ανοιχτό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση μεταξύ των συναδέλφων. Η χωρίς προκαταλήψεις, ομαδοποιήσεις και προειλημμένες αποφάσεις, λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να αποκατασταθεί, καθώς το διοικητικό συμβούλιο, δεν μπορεί παρά να είναι ανοικτό σε κάθε συνάδελφο.
Σεβόμενη την ιστορία και τις παραδόσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, σας καλώ να γράψουμε μαζί φωτεινές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass