ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μερίδα... αλληλεγγύης σε ανήμπορους οικονομικά Λαρισαίους

Δημοσίευση: 15 Νοε 2013 1:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:54
 Της Σοφίας Ορφανιώτη
Βρίσκονται δίπλα στους φτωχούς ανθρώπους. Συμπαρίστανται σε εκείνους που δεν τα έχουν βρει εύκολα στη ζωή τους... και συμβάλλουν για να έχουν οι οικονομικά ανήμποροι Λαρισαίοι, ένα πιάτο φαγητού στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Οι «Ενεργοί Πολίτες» της Λάρισας για άλλη μια φορά δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, και ήδη εδώ και μερικούς μήνες υλοποιούν μία ακόμη δράση τους, που την ονομάζουν «Μερίδα Αλληλεγγύης».
Σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις της πόλης, μεταφέρουν φαγητό από τους χώρους παραγωγής και διάθεσης στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, οι άνθρωποι της οποίας το διαθέτουν σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Για τη συγκεκριμένη δράση των «Ενεργών Πολιτών» προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους εκ περιτροπής 15 άνθρωποι, όπου κάθε μεσημέρι γύρω στις 3.30 μεταφέρουν μερίδες φαγητού που έχουν περισσέψει από την παρασκευή γευμάτων της κάθε ημέρας και τα διαθέτουν σε 120 ανθρώπους της συνοικίας.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν αυτή τη στιγμή η 110 Π.Μ., η 1η Στρατιά και δύο επιχειρήσεις της πόλης.
Το σκεπτικό για τη δημιουργία αυτής της δράσης, σύμφωνα με τους εθελοντές των «Ενεργών Πολιτών», ήταν και είναι, να μην πετιέται καμία μερίδα φαγητού, όταν υπάρχουν συνάνθρωποί μας που την έχουν ανάγκη, που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.
Οι εθελοντές της συγκεκριμένης δράσης προσπαθούν στον βαθμό που μπορούν να ανακουφίσουν κάποιους ανθρώπους, να τους βγάλουν απ’ τη μιζέρια, προσφέροντάς τους σε καθημερινή βάση ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Και σημειώνουν χαρακτηριστικά «Ξέρουμε ότι δεν λύνουμε το πρόβλημα των ανθρώπων που έχουν ουσιαστικό ζήτημα σίτισης. Όσο θα βαθαίνει η οικονομική κρίση τόσο θα αυξάνονται και οι συνάνθρωποί μας που θα πεινάνε. Το πρόβλημα θα αμβλύνεται σιγά-σιγά, όταν σταματήσουν οι πολιτικές που δημιουργούν την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια».
Οι «Ενεργοί Πολίτες» φιλοδοξούν σε λίγο διάστημα να προσφέρουν φαγητό από δικό τους χώρο, με τρόπο που να μην δυσκολεύει αυτούς που θα το παίρνουν σε καθημερινή βάση.
Προς το παρόν καλούν όλους όσοι τους περισσεύει φαγητό και θέλουν να το διαθέσουν σε φτωχούς συνανθρώπους, να επικοινωνήσουν μαζί τους στο τηλ. 6987-222.208 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@energw.gr.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass