ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΝΛ

Κοντά στις μητέρες για τον θηλασμό

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41
Εκδήλωση με θέμα «υποστήριξη του θηλασμού, κοντά στις μητέρες» διοργανώθηκε χθες στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στο πλαίσιο της εβδομάδας μητρικού θηλασμού.
Στην εκδήλωση που έγινε με τη συμμετοχή πολλών μητέρων, η μαία της Κλινικής Μάγια Γερακίνη αναφέρθηκε στο θέμα για να τονίσει μεταξύ άλλων ότι «ο ΠΟΥ συστήνει ότι ο θηλασμός πρέπει να αρχίζει μέσα στην πρώτη ώρα από τη γέννηση του παιδιού. Σχεδόν όλες οι μητέρες μπορούν να θηλάσουν εφόσον είναι υγιείς και σωστά ενημερωμένες και έχουν απαραίτητη υποστήριξη από την οικογένεια, από τους επαγγελματίες υγείας ή από άλλες μητέρες. Για να είναι επιτυχής ο θηλασμός οι μητέρες χρειάζονται υποστήριξη. Οι κύκλοι της υποστήριξης είναι: Οικογένεια και κοινωνία, σύστημα υγείας, εργασιακό περιβάλλον, κυβέρνηση-νομοθεσία.
Ακόμα και όταν οι μητέρες κάνουν μια καλή αρχή με τον θηλασμό, τις επόμενες εβδομάδες μετά τον τοκετό παρατηρείται μια μεγάλη μείωση των μητέρων που θηλάζουν. Το «κλειδί» για την επιτυχία του θηλασμού είναι η συνεχόμενη μέρα με τη μέρα υποστήριξη για τη θηλάζουσα μητέρα μέσα στο σπίτι και την κοινότητά της. Συγκεκριμένα βέλτιστες πρακτικές θηλασμού - άμεσο ξεκίνημα του θηλασμού - αποκλειστικός θηλασμός για έξι μήνες και κατάλληλη συμπληρωματική διατροφή με συνέχιση του θηλασμού για δύο χρόνια ή παραπάνω, είναι μεταξύ των πιο αποτελεσματικών παρεμβάσεων για την προστασία των παιδιών» κατέληξε η ομιλήτρια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass