Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το δίλημμα των ευρωεκλογών: «Ευρώ ή εθνικό νόμισμα»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2013 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:37
 
Του Γιώργου Ρούστα
Το Σχέδιο Β που πρεσβεύει η «Κίνηση» και προβλέπει την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος, η οποία άμεσα θα συμβάλει στην αποκατάσταση και μεγάλη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, παρουσίασε από τη Λάρισα, εγκαινιάζοντας την πανελλαδική καμπάνια για τις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος Αλέκος Αλαβάνος.
Ο κ. Αλαβάνος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», πλαισιωμένος από τους κ. Λάμπρο Καραγεώργο, Μιχάλη Κατσουράκη, παρουσίασε αναλυτικά το Σχέδιο Β που μιλά για τη δραχμή, κάτι το οποίο θα κάνει και σήμερα το πρωί στην Ελασσόνα και το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. στον «Διόνυσο» στη Λάρισα. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «ο αδιέξοδος μονόδρομος της καταστροφής και η πρόταση του Σχεδίου Β για τη διέξοδο από την κρίση. Η επόμενη μέρα».
Όσον αφορά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Αλαβάνος επέκρινε τόσο την κυβέρνηση για την πολιτική της όσο και την αντιπολίτευση για τη στάση που ακολουθεί, αφού και η ίδια δεν αγγίζει τα πραγματικά διλήμματα του τόπου, σε θέματα «απαγορευμένα». Αυτό αφορά κυρίως στο θέμα της συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη, που έχει αποδειχθεί πιο βάρβαρη και πιο απηνής προς την ελληνική κοινωνία και από το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παραδέχτηκε ότι ενόψει ευρωεκλογών η «Κίνηση» είναι σε μια συζήτηση συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις, κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με κινήματα, όπως π.χ. των ανέργων, ενώ υπερασπίστηκε την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, εξέλιξη που μέσα σε λίγους μήνες θα επιφέρει την επιθυμητή ρευστότητα στην αγορά.
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Ακολούθως ο κ. Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για το κεντρικό δίλημμα των εκλογών, που είναι ευρώ ή εθνικό νόμισμα και υποστήριξε πως «σε αυτό το σταυροδρόμι βρίσκεται ο ελληνικός λαός σε αυτή τη δραματική στιγμή της ιστορίας μας και πρέπει να απαντήσει με γνώση, με συναίσθηση ευθυνών αλλά και με γενναιότητα και ψυχή. Αυτό το δίλημμα επιχειρείται να σκεπασθεί τόσο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι πρώτοι λένε ότι το μνημόνιο τελειώνει, μπαίνουμε στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη. Οι δεύτεροι λένε ότι με σκληρές διαπραγματεύσεις θα καταργήσουν το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη. Η απάντηση είναι κοινή και στις δύο πλευρές. Το μνημόνιο δεν είναι πια ένα χαρτί. Είναι η πραγματικότητα της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη ύφεση ποτέ σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη, με τη μαζική φτώχεια. Οι ίδιοι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν ότι οι «εποπτείες» και «οι επιτηρήσεις», δηλαδή τα «μνημόνια» θα διαρκέσουν μέχρι την εξόφληση του 75% των χρεών μας προς την Ευρωζώνη και τις χώρες της. Δηλαδή στον αιώνα τον άπαντα ή έστω στον 22ο, όταν θα έχουν κοινωνικά και ψυχολογικά δολοφονηθεί τρεις γενιές».
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Ακολούθως ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε τις 10 θέσεις για την αγροτική οικονομία, που στηρίζονται στους παρακάτω άξονες:
-Πρώτο, έξοδος από την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, η οποία άμεσα θα συμβάλει στην αποκατάσταση και μεγάλη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, την αύξηση των εξαγωγών και την ανάκτηση της εσωτερικής αγοράς μέσω της μείωσης των εισαγωγών, με στόχο την ταχύτερη δυνατόν αντικατάσταση του σημερινού αρνητικού ισοζυγίου με θετικό, σύμφωνα με τις παραδόσεις της χώρας μας.
-Δεύτερο, κατάργηση όλων των ποσοτικών περιορισμών και απαγορεύσεων σε κτηνοτροφικά και άλλα προϊόντα(γάλα, ζάχαρη, καπνά, κ.α.) με αποχώρηση από τις αντίστοιχες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιοποιώντας και τη διαδικασία "opt out" που έχουν ήδη ασκήσει μια σειρά άλλες κοινοτικές χώρες.
-Τρίτο, νέα φορολογική πολιτική στον αγροτικό τομέα που στηρίζεται αποκλειστικά στην προσπάθεια μεγέθυνσης της αγροτικής παραγωγής και κατάργηση της πολιτικής φορολογικής αφαίμαξης της τρόικας.
-Τέταρτο, ανασύσταση μιας Αγροτικής Τράπεζας, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός δημόσιου συστήματος τραπεζών.
-Πέμπτο, δημιουργία δικτύων «Πόλη - Χωριό», αξιοποιώντας όλη την εμπειρία διανομής τροφίμων από τους ίδιους τους παραγωγούς στους κατοίκους των πόλεων κατά τη διάρκεια της κρίσης που διανύουμε.
-Έκτο, εξασφάλιση φτηνής ενέργειας και για τους αγρότες, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει μια πολιτική που δεν είναι δουλική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ειδικές συμφωνίες με χώρες προμηθευτές με ευνοϊκούς όρους, π.χ. το Ιράν, όπως ήδη κάνουν χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία.
-Έβδομο, στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε η αγροτική παραγωγή και η βιομηχανία επεξεργασίας των προϊόντων της να στηριχτούν στην αναγέννηση και ανασυγκρότηση της ελληνικής βιομηχανίας για την παραγωγή εφοδίων, σπόρων και μέσων για την καταπολέμηση των ασθενειών.
-Όγδοο, «στροφή σε νέες ιδέες, στην τεχνολογία και την καινοτομία», μια πολιτική που θα διαπερνά όλες τις πλευρές του αγροτικού προβλήματος, θα ανοίξει θέσεις εργασίας και δημιουργικότητας για χιλιάδες νέους γεωπόνους, κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους και θα φέρει σε σύνδεση το Πανεπιστήμιο με το χωράφι.
-Ένατο, αξιοποίηση δημοσίων εκτάσεων, χώρων ιδιαιτέρου κάλλους, ορεινών όγκων προς καλλιέργεια, αναδάσωση και προστασία σε ένα πρόγραμμα «Προστατεύουμε τη Γη μας, Δημιουργούμε Θέσεις Εργασίας» με στόχο τη μαζική αύξηση της απασχόλησης στον τομέα.
-Και δέκατο, παρεμβάσεις για τη δημιουργία νέων καταναλωτικών προτύπων που διασφαλίζουν και βελτιώνουν την υγεία, ευνοούν την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, αναδεικνύουν τις τοπικές παραγωγές, συνδέουν τη διατροφή με τον πολιτισμό, τον αγροτικό τομέα με τον τουρισμό».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass