ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αγανάκτηση για «κομμένες» συντάξεις και φτώχεια

* Πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 1:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36
Του Δημήτρη Βάλλα
Στους δρόμους της Λάρισας διαδήλωσαν, χθες, οι συνταξιούχοι του Νομού κρατώντας έστω και σε αυτή την ηλικία πανό και ντουντούκες, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα υφίσταται ο κλάδος του τα τελευταία τέσσερα χρόνια του μνημονίου.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου όπου τους μίλησε το μέλος του κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου και οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ κ. Λέανδρος Μάγγας.
Ο κ. Μάγγας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις περικοπές των συντάξεων, αλλά και σε θέματα ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας σε έναν καθημερινό αγώνα για την επιβίωση που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη τώρα με τον επερχόμενο χειμώνα και τις αυξημένες τιμές πώλησης του πετρελαίου.
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Μετά την ενημέρωση και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συνταξιουχικών σωματείων, με πανό και συνθήματα σχηματίστηκε πορεία που μέσω της οδού Κύπρου κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Ρούσβελτ. Εκεί τους συνταξιούχους υποδέχτηκε εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους συνόδευσε αντιπροσωπεία τους μέχρι τα γραφεία του διευθυντή της υπηρεσίας κ. Ε. Γραντζή, στον οποίο και επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.
Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφερόταν:
Εμείς οι συνταξιούχοι του Νομού Λάρισας, διαδηλώνουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στη βάρβαρη επίθεση διαρκείας της συγκυβέρνησης (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ), Ε.Ε, που διαλύει το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, που μειώνει παραπέρα τις επικουρικές συντάξεις, καταργεί το ΕΚΑΣ σε ηλικίες κάτω από 65 χρόνων, που αυξάνει τη φορολογία εισοδήματος, της ακίνητης περιουσίας, βάζει νέες αυξήσεις σε νοσήλια, επιβάλλει 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, βάζει χαράτσι στα φάρμακα 1 ευρώ σε κάθε συνταγή, συνεχίζει τα χαράτσια της ΔΕΗ, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, μειώνει περισσότερα το εισόδημά μας, υποβαθμίζει παραπέρα την ποιότητα της ζωή μας.
Μαζί τσακίζουν τους εργαζόμενους, τις νέες γενιές, με τη μείωση των μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας τους οδηγούν στη μισθωτή σκλαβιά.
Κίνημα ρήξης, ανατροπής, που θα παλεύει σταθερά και θα οικοδομεί συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Βγαίνουμε στους δρόμους και αντιπαλεύουμε μαζί με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών, την κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, νόμων και διατάξεων, μνημονίων, εφαρμοστικών διατάξεων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, τη δυστυχία, την εξαθλίωση».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass