Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποζημιώσεις πολιτών στην Μανδηλαρά

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2013 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:30

Την άμεση έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, αλλά και την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να μπορέσουν επιτέλους να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες (ιδιοκτήτες, ενοίκους και καταστηματάρχες) από τη βομβιστική επίθεση σε πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, ζήτησαν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, Δημ. Γελαλής και Λίτσα Αμμανατίδου.

Επισημαίνοντας ότι το άρθρο 18 του Ν. 4180/2013, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η αποζημίωση από την οικεία Περιφέρεια, «“πάσχει” κυρίως σε δύο επίπεδα. Πρώτον ότι η συγκεκριμένη δαπάνη προβλέπεται να αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού των Ο.Τ.Α. Β’ Βαθμού, όταν είναι γνωστό ότι οι Περιφέρειες μετά βίας μπορούν να καλύψουν τις βασικές αρμοδιότητές τους μετά τις συνεχείς περικοπές στην χρηματοδότηση και τους προϋπολογισμούς τους. Το δεύτερο είναι ότι κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου ρυθμίζεται ΚΥΑ, η οποία δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα».

Οι βουλευτές ζήτησαν επίσης εξηγήσεις σχετικά με την καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ, αλλά και νομικοτεχνική βελτίωση του άρθρου, ώστε να μπορούν οι Περιφέρειες σε τυχόν μελλοντικά περιστατικά, να λαμβάνουν επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη των σχετικών δαπανών.

Σημειωτέον η Λ. Αμμανατίδου ήταν η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη συζήτηση του σχετικού ν/σ και είχε υπερψηφίσει την τροπολογία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass