Ήρθη η βουλευτική ασυλία Χρ. Κέλλα και Χρ. Αλεξόπουλου

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 23:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18

Την άρση ασυλίας δύο Λαρισαίων βουλευτών, του κ. Χρήστου Κέλλα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου της Χρυσής Αυγής αποφάσισε σήμερα η ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Χρ. Κέλλα ψήφισαν 195 βουλευτές, κατά ψήφισαν 42 βουλευτές, ενώ 10 βουλευτές ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ».

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Χρ. Αλεξόπουλου ψήφισαν 246 βουλευτές κι ένας βουλευτής ψήφισε «ΛΕΥΚΟ».

Η υπόθεση του κ. Χρ. Κέλλα έχει σχέση με την ιδιότητά του ως δημοτικού συμβούλου Λαρισαίων κι αφορά την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο για τους οίκους ανοχής στο κέντρο της Λάρισας (παράταση της χρήσης γης). Ο κ. Χρ. Κέλλας ψήφισε την απόφαση τον Φεβρουάριο του 2011, ωστόσο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας επειδή δεν κατονόμαζε ποιους οίκους ανοχής αφορούσε.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε εκ νέου για το θέμα τον Ιούλιο του 2011, όμως από εκείνη τη συνεδρίαση ο κ. Χρ. Κέλλας απουσίαζε. Παρ’ όλα αυτά, η μήνυση κατά του δημοτικού συμβουλίου που υπέβαλε δημότης για την πρώτη ψηφοφορία, θεωρήθηκε ότι ισχύει και για τη δεύτερη κι ως εκ τούτου η εισαγγελική αρχή ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή. Ο κ. Χρ. Κέλλας είπε στην «Ε» ότι πρόκειται για καθαρό τυπικό θέμα.

Η υπόθεση του κ. Χρ. Αλεξόπουλου έχει σχέση με τη λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού. Για την άρση της ασυλίας του ψήφισε λευκό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ο οποίος εξήγησε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνεται δεν είναι αδίκημα για να διωχθεί για βία. Είπε, επίσης, ότι ο βουλευτής κατέχει νόμιμη άδεια.

 ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΙ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή αποφάσισε χθες την άρση ασυλίας κι άλλων πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

-Του κ. Ηλία Παναγιώταρου για δύο υποθέσεις (στην πρώτη ψήφισαν υπέρ 246 βουλευτές και ένας δήλωσε «ΠΑΡΩΝ», στη δεύτερη ψήφισαν 247 βουλευτές υπέρ της άρσης ασυλίας).

-Του κ. Ηλία Κασιδιάρη με 247 ψήφους.

-Των κ. κ. Γεωργίου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευσταθίου Μπούκουρα με 246 ψήφους, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «άκυρο».

Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Μιχάλη Ταμήλου για δύο υποθέσεις (στην πρώτη με 185 υπέρ της άρσης, 45 κατά και 17 «παρών», στη δεύτερη με 194 ψήφους υπέρ της άρσης, 30 κατά, 15 «παρών» και 8 λευκά.

Δεν ήρθη η ασυλία του κ. Γιάννη Αμανατίδη καθώς υπέρ ψήφισαν 4 βουλευτές, κατά 242 και βρέθηκε ένα «παρών».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν πάνω από 50 βουλευτές, στους οποίους συγκαταλέγονται και οι 15 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απείχαν από την ψηφοφορία «για να μη νομιμοποιήσουμε την απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος και του Πολιτεύματος», όπως δήλωσε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass