ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Διαφορετική διάθεση προϊόντων από τους «Ενεργούς Πολίτες»

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2014 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:23
Δράση – αντίδραση χαρακτηρίζουν τη σημερινή διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στη σκεπαστή αγορά Νεάπολης οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».
Το κίνημα που έγινε γνωστό μέσα από την υποστήριξη και οργάνωση της απευθείας διάθεσης προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές και ανέπτυξε στη συνέχεια πολλές κοινωνικές δράσεις, όπως το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, τη στέγη αλληλεγγύης κ.ά., ενώνει τη φωνή του με τα άλλα κινήματα πολιτών της χώρας και διαμαρτύρεται για αποφάσεις και προθέσεις που πλήττουν άμεσα τους παραγωγούς και έμμεσα τους καταναλωτές.
Η απόφαση για νέα διάθεση προϊόντων σήμερα Σάββατο – πατάτας, κρεμμυδιών, λαδιού και ελιών - δείχνει την αποφασιστικότητα των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» να συνεχίσουν τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» για το καλό των παραγωγών που έχουν εναλλακτική αντίστασης στις πιέσεις των μεγαλεμπόρων, των καταναλωτών που αναζητούν φθηνά προϊόντα και των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών που παίρνουν δωρεάν μέρος της ποσότητας που διατίθεται.
Επίσης, η κοινή διάθεση προϊόντων την ίδια μέρα από πολλά κινήματα πολιτών σε όλη την επικράτεια δείχνει την απόφαση για κοινή διαμαρτυρία στην προσπάθεια διάλυσης των κινημάτων «Χωρίς Μεσάζοντες».
Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους προς τους συμπολίτες τους, αυτή τη φορά δεν τους καλούν να έρθουν να αγοράσουν απευθείας από τους παραγωγούς φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, αλλά και να ενισχύσουν τη φωνή κινημάτων πολιτών και των παραγωγών που «χτυπιούνται από τα μεγάλα τραστ που βάζουν περιορισμούς στην καλλιέργεια (πράσινο φως στα μεταλλαγμένα) και στην πώληση των προϊόντων τους (νόμος που ενισχύει τους εμπόρους)».
Σε σχετικό τους ψήφισμα που θα υπογραφεί από τους πολίτες που ενισχύουν τα κινήματα «Χωρίς μεσάζοντες» θα ζητηθεί:
-Να δοθούν κατά προτεραιότητα άδειες υπαίθριου εμπορίου με ισχύ στην επικράτεια σε όλους τους αποδεδειγμένα παραγωγούς.
- Να απαγορευτεί η καλλιέργεια γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένων) στην Ε.Ε.
- Να προστατευτούν τα βιολογικά, πιστοποιημένα και με ονομασία προέλευσης προϊόντα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τελευταία διάθεση προϊόντων πριν το καλοκαίρι. Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» δεν σταματούν βέβαια τη δραστηριότητά τους.
Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουνίου και το πρωινό του Σαββάτου 21 Ιουνίου στην πλατεία Ταχυδρομείου, θα μαζέψουν σχολικά βοηθήματα και βιβλία για τη δημιουργία μόνιμης ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, ενώ την μεθεπόμενη Τετάρτη ετοιμάζουν μουσική εκδήλωση έξω από τη στέγη για το τέλος μιας παραγωγικής περιόδου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass