Απολογισμός Έκτ. Νασιώκα: «Χάσαμε τις εκλογές, επιμένουμε για την πόλη»

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2014 0:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:14

 

Αποδεχόμενος ως ήττα για την παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, ο επικεφαλής της Έκτορας Νασιώκας, διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει στον Δήμο γόνιμη αντιπολίτευση με γνώμονα τη συναίνεση και υπηρετώντας τις ανάγκες των πολιτών.

Χθες το βράδυ σε συνάντηση των μελών και φίλων της παράταξης, έγινε ο απολογισμός του εγχειρήματος, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για την από δω και πέρα δράση της και την ανασυγκρότησή της. Ο Ε. Νασιώκας εισηγήθηκε δημοκρατική οργάνωση της παράταξης, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Θα συνεδριάζει η ολομέλεια κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να χαράσσει πολιτική και να παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις. Αυτή θα αποτελεί το ανώτατο όργανό της Η εκλογή της διοικούσας επιτροπής θα γίνει σε εύλογο χρόνο με καθολική ψηφοφορία της ολομέλειας της παράταξης. Η προσωρινή επιτροπή που την δημιούργησε πλαισιωμένη από τα αιρετά μέλη της παράταξης θα έχει μέχρι τότε την ευθύνη λειτουργίας της».

ΗΤΤΑ ΑΛΛΑ...

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές ο Εκτ. Νασιώκας τόνισε στην εναρκτήρια τοποθέτησή του: «Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη που δημιουργήθηκε να υπηρετήσει τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες, έδωσε μια έντιμη, ανοικτή, αξιοπρεπή, ειλικρινή, προγραμματική προεκλογική μάχη. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Κρίνεται σαν ήττα και αποτυχία σε σχέση με τους στόχους μας. Το 12% του ποσοστού που συγκέντρωσε, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και οι τέσσερις διαμερισματικοί που εξέλεξε, επ’ ουδενί δεν προσεγγίζει τον στόχο που επιδιώκαμε.

Δώσαμε στους πολίτες μια διαφορετική πρόταση για το μέλλον της πόλης μας και απορρίφτηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Λαρισαίων. Από την άλλη όμως επιτύχαμε να πείσουμε μια βάση πολιτών με τα δικά μας ενδιαφέροντα και τις δικες μας αγωνίες για την πόλη και την πορεία της χώρας. Οκτώμισι χιλιάδες ψηφοφόροι μας πίστεψαν και μας ψήφισαν. Η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί μια καλή βάση για να συνεχίσουμε και να προβάλουμε τις θέσεις μας. Να υπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών από τη θέση της τρίτης παράταξης της αντιπολίτευσης.

Από τη θέση αυτή θα συμβάλουμε δημιουργικά στην αντιμετώπιση των μεγάλων αδιεξόδων της πόλης την επόμενη περίοδο. Με γνώμονα τη συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία με όλους θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην προώθηση μεγάλων θεμάτων της Λάρισας. Η παράταξή μας θα προσπαθήσει να αναδείξει και να στηρίξει τα αυτονόητα. Πάντα με ρεαλιστικές ανατρεπτικές προτάσεις. Αυτό θα το κάνει με συνέπεια. Με γόνιμη αντιπολίτευση. Θα ψηφίζουμε πάντα με γνώμονα το τι θα κάναμε αν ήμασταν εμείς πλειοψηφία. Είναι ευθύνη των άλλων παρατάξεων και ιδιαίτερα της πλειοψηφίας να ξεδιπλώσουν το όραμά τους για την πόλη και να ζητήσουν τη στήριξή τους από όλους τους άλλους».

 ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν στο εγχείρημα, ο Εκτ. Νασιώκας σημείωσε: «Η αναγκαιότητα γέννησε τη δική μας παράταξη. Η αποτυχία των άλλων παρατάξεων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της πόλης και ενεπλάκησαν με την περίοδο της παρακμιακής της πορείας και της στασιμότητας έπρεπε να αντιμετωπιστεί με κάτι διαφορετικό.

Η χώρα πορεύεται μετά την πτώχευσή της, τον δρόμο της αβεβαιότητας. Το 2010 τον Μάιο, πιστοποιήθηκε η πτώχευση της χώρας μετά από μια αρνητική πορεία χρόνων. Από το 2007 τουλάχιστον η μοιραία κατάληξη της χώρας ήταν γνωστή σε όλους τους υπευθύνους. Η χώρα δεν μπήκε σε χρεοστάσιο επειδή συνδέθηκε με έναν μηχανισμό στήριξης με πολύ σκληρούς όρους. Βρισκόμαστε στην ουσία υπό επιτροπεία.

Ο Δήμος της Λάρισας ακολουθούσε και ακολουθεί την ίδια φθίνουσα και παρακμιακή πορεία. Το ερώτημα είναι ποια είναι η γενεσιουργός αιτία αυτής της κατάστασης και για τη χώρα και για την πόλη της Λάρισας. Η οικονομική κρίση μόνο; Όχι. Είναι βαθιά κοινωνική, ηθική και πολιτισμική κρίση και ο λαϊκισμός. Η τραγική πολιτική για δεκαετίες, κάθε κεντρικής και περιφερικής εξουσίας να υπερκαλύψει τον άκρατο λαϊκό καταναλωτισμό, χωρίς αρχές και αξίες, χωρίς κανένα μέτρο σε βάρος κάθε προγραμματισμού και εξορθολογισμού και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας σε έναν ανοικτό ανταγωνιστικό κόσμο.

Πώς θα ξεπεραστεί η παραπάνω κατάσταση; Με μια άλλη πρόταση που θα στηρίζεται σε ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο. Με πόλεμο στο κακό πρότυπο διοίκησης που έφερε τη χώρα και την πόλη στο σήμερα. Με πόλεμο στο λαϊκισμό, στα συστήματα και τα συμφέροντα. Με συνεργασία με όλους. Ό,τι δηλαδή δεν γίνεται κεντρικά έπρεπε και πρέπει να δοκιμαστεί σε περιφερειακό επίπεδο. Αυτό ήρθαμε να καλύψουμε εμείς. Τον καταλυτικό αυτό ρόλο θελήσαμε να παίξουμε.

Γι’ αυτό από την αρχή δεν προστρέξαμε στο παλιό. Δεν πήραμε σειρά για χρίσματα. Δεν διαπραγματευτήκαμε με παράγοντες και συστήματα. Σηκώσαμε τείχος απέναντι στα συμφέροντα. Εμείς δεν ενδιαφερόμασταν να κερδίσουμε οφίτσια. Να πετύχουμε την πραγματική αλλαγή και την ανόρθωση στον Δήμο θέλαμε».

Και ο κ. Νασιώκας κατέληξε: «Η διαφορετικότητά μας από τις άλλες παρατάξεις θα καταγράφεται ανάγλυφα καθημερινά στην πρόοδο της επόμενης θητείας στη διοίκηση του Δήμου. Θα είμαστε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Θα υπηρετούμε το καινούργιο με συνέπεια. Οι πολίτες θα μπορούν να διαπιστώσουν στη δική μας λειτουργία την άλλη πρόταση στη διοίκηση, για έναν διαφορετικό τρόπο διοίκησης».

Σωτ. Ζαχαριάς

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass