Εκατοντάδες κλεμμένα ποδήλατα στα «αζήτητα» της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2014 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:09

 

Τους ιδιοκτήτες τους… «αναμένουν» εκατοντάδες ποδήλατα που παραμένουν στα «αζήτητα» του χώρου στάθμευσης του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας.  Ποδήλατα που κλάπηκαν και στη συνέχεια κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς όταν εντόπισαν τους δράστες, τα οποία σήμερα «αραχνιάζουν» και, με την έκθεση στα καιρικά φαινόμενα «σκουριάζουν» παράλληλα, στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ.

Εκατοντάδες ποδήλατα, αν προστεθούν και αυτά που ήδη μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.  λόγω… έλλειψης χώρου αποθήκευσης, που όλως παραδόξως δεν αναζητούνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Για την πλειοψηφία εξ αυτών, η κλοπή δεν αναφέρθηκε καν στην αστυνομία με αποτέλεσμα να παραμένουν αδήλωτα ενώ σε πολλές   περιπτώσεις επίσης, μετά την κλοπή, οι ιδιοκτήτες με αφορμή και το σχετικά χαμηλό κόστος, προμηθεύτηκαν καινούργια οπότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, τα κλεμμένα ποδήλατα να παραμένουν στα αζήτητα.

Τα ποδήλατα δεν είναι βεβαίως τα μοναδικά απωλεσθέντα αντικείμενα στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. Λάρισας, αφού στα «αζήτητα» παραμένουν δεκάδες τσάντες και πορτοφόλια που εκλάπησαν,  όπως και κλειδιά που κατά καιρούς χάθηκαν.  Με τα αζήτητα ποδήλατα ωστόσο, το πρόβλημα είναι χαρακτηριστικό, με το χώρο στάθμευσης στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. να θυμίζει «πραγματική» ποδηλατούπολη.

Να σημειωθεί επίσης πως τα περισσότερα αζήτητα ποδήλατα, φθηνά και ακριβά μοντέλα,  βρίσκονται σε καλή κατάσταση καθώς οι δράστες, κατά τη συνήθη πρακτική τους, προκειμένου να τα μεταπωλήσουν «όσο – όσο» με οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για τους ίδιους,  για να τα κλέψουν «σπάνε» το λουκέτο ασφαλείας του ιδιοκτήτη, χωρίς να προκαλέσουν άλλες φθορές.

Όταν βεβαίως οι δράστες συλλαμβάνονται, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αγορά των ποδηλάτων με αποτέλεσμα αυτά να κατάσχονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως όσοι Λαρισαίοι ενδιαφέρονται να επανακτήσουν τα ποδήλατά τους από τα «αζήτητα» της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Ασφάλειας Θεσσαλίας στα τηλέφωνα 2410 683171 και 2410 683157.     

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass