Κων. Κολλάτος: Ζητώ εντολή για να συνεχίσω…

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:41

 

«Η ανάκαμψη θα προέλθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας και άμεσης απόδοσης, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κι εθνική οικονομία». Με τη φράση αυτή ο δήμαρχος Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος κ. Κων. Κολλάτος, έδωσε το στίγμα της φιλοσοφίας που διαπνέει το συνδυασμό «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης», μιλώντας προχθές το βράδυ σε μια ογκώδη συγκέντρωση στο Μακρυχώρι.

Ζητώντας «νέα εντολή» για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν από τριάμισι χρόνια, ο κ. Κολλάτος, έκανε μια αναδρομή στο δύσκολο εγχείρημα οργάνωσης και λειτουργίας του νέου δήμου, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του και εξέθεσε το σχέδιό του για τη νέα θητεία.

Χειροκροτούμενος κατά διαστήματα από το πλήθος που άκουσε την ομιλία του, έπλεξε το εγκώμιο του αείμνηστου δημάρχου Ζήση Λιούπα, ο οποίος παρέδωσε τον «Καποδιστριακό» τότε δήμο Μακρυχωρίου νοικοκυρεμένο και οργανωμένο, με απολύτως διαχειρίσιμες οφειλές, τις οποίες ο νέος δήμος αποπλήρωσε σχεδόν στο 100%!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα της τριετίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

- Υπογείωση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου .

- Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας σε Γυρτώνη και Μακρυχώρι.

- Σύστημα φόρτωσης Βυτίων Γυρτώνης.

- Επέκταση κοιμητηρίου Μακρυχωρίου.

- Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιείται ήδη η κατασκευή του δρόμου Μακρυχωρίου – Κυψελοχωρίου.

- Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Μακρυχώρι.

- Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης .

- Βελτίωση αθλητικών υποδομών στο Μακρυχώρι , συντηρήσεις παιδικών χαρών και δημιουργία νέας στην πλατεία Μυλωνά, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Αγ. Γεωργίου για πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.

Ο κ. Κολλάτος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που έγινε για να διατηρηθούν οι σχολικές μονάδες στο Μακρυχώρι, σημειώνοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι το όλο θέμα θα λυθεί οριστικά.

Μάλιστα στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην «άψογη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ. πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καθώς, υπήρχε σύμπνοια σε σοβαρά ζητήματα και διαρκής στήριξη σε θέματα αναπτυξιακά, οικιστικά περιβαλλοντικά που διεκδικούσε η Δημοτική αρχή».

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ακολούθως ο δήμαρχος Τεμπών, ξεδίπλωσε το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα, σημειώνοντας με έμφαση ότι «η Δημοτική ενότητα Μακρυχωρίου θα πάρει από την Δημοτική Αρχή αυτό που τις αξίζει και τις αναλογεί».

Στο παλίσιο αυτό απαρίθμησε τις εξής πρωτοβουλίες:

- Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα εξερεύνησης λύσης κατασκευής νέου δημοτικού σχολείου στο Μακρυχώρι.

- Επέκταση Δημοτικού καταστήματος (Δημαρχείο) με την κατασκευή νέας αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου

- Μελέτη-κατασκευή πεζοδρομήσεων και εσωτερικών αναπλάσεων όπου απαιτείται και ανάλογα με τις χρηματοδοτήσεις.

- Διαμόρφωση του αντλιοστασίου Μακρυχωρίου σε χώρο άσκησης πολιτιστικών, εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων (μέσω LEADER) έχει κατατεθεί η μελέτη.

- Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο ύψος του αντλιοστασίου στο δρόμο προς Κυψελοχώρι.

- Δημιουργία χώρου για τον δραστήριο ιππικό όμιλο

- Μέσω του ΕΠΕΡΑΑ και του νέου ΕΣΠΑ στόχος θα είναι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και Βιολογικού καθαρισμού.

- Στήριξη και ενίσχυση του Πολιτιστικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

- Παροχή κάθε δυνατής στήριξης στους επαγγελματίες βιοτέχνες και εργαζόμενους αξιοποιώντας τα προγράμματα LEADER και ΟΠΑΑΧ τόσο για δημοτικές όσο και για ιδιωτικές επενδύσεις.

- Ιδιαίτερη προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη της τρίτης ηλικίας με την ενίσχυση των φορέων και των υπηρεσιών που θα ΄ναι κοντά σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

- Ενίσχυση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου , του Συλλόγου Γυναικών, της Δράσης Μακρυχωριτών με τον προγραμματισμό και την παρουσίαση διαφόρων εκδηλώσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ακόμη ανήγγειλε μια σειρά αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως:

1. ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ:

- Πιλοτική εφαρμογή ενός νέου τρόπου ανακύκλωσης των απορριμμάτων με ρομποτικό σταθμό στο Δήμο.

Οι δημότες μετά την τοποθέτηση των υλικών θα μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους σε μια ειδική μαγνητική κάρτα οι οποίοι θα μεταφράζονται σε κουπόνια με προσφορές για την απόκτηση διαφόρων προϊόντων ή ακόμη και ως αυτόματη δωρεά της αξίας του χρηματικού αντιτίμου υπέρ κάποιου κοινωνικού σκοπού, λειτουργώντας σε ανταποδοτική βάση.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτού του σταθμού ανακύκλωσης θα πρέπει να αναφερθεί η μεγάλη χωρητικότητα διαχείρισης ανακυκλωμένων υλικών, καθώς και το χαμηλό κόστος λειτουργίας διότι δεν απαιτούνται τα έξοδα για την μεταφορά των στερεών αποβλήτων προς τα ΧΥΤΑ.

-  Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιαχείρισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών στις οδούς του Δήμου Τεμπών με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED τα οποία καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια.

Ο κ. Κολλάτος έκλεισε την ομιλία του παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού, ενός «συνδυασμού πολυσλλεκτικού που εκφράζει την τοπική κοινωνία στο σύνολό της», ενώ έκανε ειδικά αναφορά στη μνήμη του Κώστα Αντάμαλη, στον οποίο αφιέρωσε την ομιλία του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass