Aπεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις επικείμενες απολύσεις

Συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη στη Λάρισα

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2014 21:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:14

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε 48ωρη απεργία στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα μεθαύριο Τετάρτη και την Πέμπτη διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες, αλλά και για τις επερχόμενες απολύσεις.

Τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Νομού να κατέβουν μαζικά στους δρόμους κάλεσε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου ανακοινώνοντας και συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Αποφράδα ημέρα

Χαρακτηρίζοντας έτσι την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι απολύσεις ο κ. Παπαποστόλου επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Στις 22 Μαρτίου 2014, αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο , οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) θα οδηγηθούν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι απλά η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου

          Όμως, όλοι αυτοί  δεν είναι απλοί λογιστικοί αριθμοί και  δημοσιονομικοί στόχοι. Είναι ανθρώπινες ζωές, είναι οικογένειες, είναι πολίτες αυτής της χώρας που βλέπουν το μέλλον τους να κατεδαφίζεται

Τις απολύσεις θα ακολουθήσουν προσλήψεις περιορισμένου χρόνου, ουσιαστικά χωρίς δικαιώματα και με εξευτελιστικούς μισθούς για τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα όχι μόνο την εξαθλίωση των ίδιων των εργαζομένων αλλά και την περαιτέρω διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών

Η επίκληση της παθογένειας του Δημοσίου είναι προσχηματική. Ο προωθούμενος μετασχηματισμός αποσκοπεί στις απολύσεις των εργαζομένων και στην εκχώρηση τομέων της δημόσιας διοίκησης και κοινωνικών αγαθών στον ιδιωτικό τομέα.

          Οι επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, μας αφορούν όλους. Πολλοί από εμάς θα αποτελέσουν τις επόμενες λίστες διαθεσιμότητας και απολύσεων».

        

Κλειστές και οι Φυλακές

Εντωμεταξύ τις ημέρες των κινητοποιήσεων κλειστές θα παραμείνουν και οι Φυλακές της Λάρισας καθώς:

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ομοσπονδία (ΠΟΥΕΦ), η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Δικαστικής Φυλακής Λάρισας, στο πλαίσιο απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 19 και 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:  Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης σ' όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο. Την ημέρα της απεργίας, δεν θα εκτελεστεί:

•  Καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός των περιπτώσεων παρέλευσης 12μήνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα.

•  Καμία προγραμματισμένη μεταγωγή στα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύεται με ασθενοφόρο.

•  Δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια στα νοσηλευτήρια φρούρησης των κρατουμένων και το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων και των καταστημάτων κράτησης. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass