Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΑΡΚΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΝΤΙΣΝΕΪΛΑΝΤ»

Οι δεινόσαυροι ζουν... στη Λάρισα!

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2014 21:43 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:00
Έγινε παγκοσμίως γνωστός, γύρω στο 1999, με το αυτοκίνητο- βαλίτσα, που κατασκεύασε μόνος του! Πιο πριν, τον γνώριζαν πολλοί στην Ελλάδα, από τα τις πρωτότυπες μηχανοκίνητες κατασκευές του και το πρώτο του αυτοκίνητο, το κατασκιάσω με κομμάτια που βρήκε και εφάρμοσε μόνο του, σε ηλικία... 16 ετών! Πέρασαν χρόνια, τον αποκάλεσαν ακόμα... Κύρο Γρανάζη (από το γνωστό κόμικ με τον Μίκι Μάους), σπούδασε στην Αγγλία, οι ιδέες ατέλειωτες και με ισάξιους συνεργάτες, ο Βάιος Παναγιώτου από τη Μεσοράχη Λάρισας, προχωρά πλέον στην κατασκευή δεινοσαύρων, που κινούνται και αντιδρούν! Καθημερινή παρέα του, οι βροντόσαυροι, οι τυρρανόσαυροι, μήκους μέχρι δεκάδων μέτρων και ύψους έως 15 μέτρων (!) και τα άλλα... παιδιά.
Τα πάρκα δεινοσαύρων είναι μια εντελώς νέα παγκόσμια μόδα, στην οποία ο Λαρισαίος και οι συνεργάτες του, πρωτοπορούν. Αυτό τον καιρό βρίσκονται σε συζητήσεις με την «Ντίσνεϊλαντ» στο Παρίσι, για την πιθανότητα κατασκευής μεγάλου πάρκου δεινοσαύρων, εκεί. Η εταιρία, έχει τα ευρωπαϊκά γραφεία της στη Λάρισα, όπου βρίσκεται και το σχεδιαστικό κομμάτι και το εργοστάσιο στην Κίνα. Όπως λέει ο ίδιος στην «Ε», αν όλα πάνε καλά, επιθυμεί να κάνει το εργοστάσιο στη Λάρισα, για τις ευρωπαϊκές δουλειές. Όλα στηρίζονται στη ρομποτική και τη μηχανική. Ο συνδυασμός τους και το κατάλληλο υλικό εξωτερικά, μαζί με τις φυσικές διαστάσεις, κάνουν το ομοίωμα, σαν να είναι πραγματικό. Στο εσωτερικό του κρύβει την τελευταία τεχνολογία ρομποτικής και μηχανολογικών, με κάμερες, αισθητήρες κλπ. Ο δεινόσαυρος αντιδρά στις ανθρώπινες κινήσεις, αλληλεπιδρά... εκνευρίζεται (!), κινείται και περπατά όρθιος, προκαλεί δέος, έστω κι αν είναι ρομπότ. Τελευταία μοντέλα, αυτά με την τεχνητή νοημοσύνη! Ακόμα, η εταιρία κατασκευάζει και ακριβή ομοιώματα σκελετών δεινοσαύρων, όπως αυτά βρίσκονται στα μουσεία.
Ο κ. Βάιος Παναγιώτου, κινείται σε διεθνείς εκθέσεις, παρουσιάζει πρότζεκτ και εμφανίζεται σε εκπομπές της τηλεόρασης στο εξωτερικό. Αρνήθηκε πολλές φορές να δουλέψει στο εξωτερικό, με τις πρωτοπόρες ιδέες του και πάντα επέστρεφε στην πόλη του, όπου κινείται επιχειρηματικά και σήμερα.
Όνειρό του, να γίνει και στη Λάρισα ένα πάρκο δεινοσαύρων, που θα προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα (σχολεία κλπ). Μια έκταση 10 στρεμμάτων είναι αρκετή και ένα ποσό γύρω στα 200.000 ευρώ. Βεβαίως, μπορούν να γίνουν και πολύ μεγαλύτερα. Η κατασκευή δεν αφορά μόνο τους δεινόσαυρους, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, με βουνά, σπηλιές, καταρράκτες, νερά, λίμνες και οι επισκέπτες κινούνται σε ένα τεχνητό «χαμένο κόσμο», που θα μπορεί να υποστηρίζεται από τουριστικές εγκαταστάσεις ευρύτερα. Την ομάδα αποτελούν ο Λαρισαίος ειδικός στη μηχανολογία, ένας ακόμα Έλληνας που ασχολείται με τα ρομποτικά και ένας Κινέζος, που διευθύνει το εργοστάσιο στην πόλη Chongqing και περιοχή των 100.000.000 κατοίκων. Εκεί βρέθηκαν τα περισσότερα απολιθώματα δεινοσαύρων και οι τεχνίτες τους ειδικεύονται στην κατασκευή τους. Οι τρεις συνεργάτες, παλιοί συμφοιτητές στο Μπράιτον της Αγγλίας, ένωσαν τις ιδέες και τις δυνάμεις τους. Οι Κινέζοι, έχουν παράδοση στην κατασκευή της εξωτερικής εμφάνισης των δεινοσαύρων και μεγάλη εμπειρία. Φυσικά, η ιδέα εφαρμόζεται και για σημερινά άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, ελέφαντες κ.λπ., σε ανάλογα πάρκα.
Η κατασκευή τέτοιων πάρκων αποτελεί ένα «τράξιον σόου», όχι μια στατική έκθεση ακίνητων απολιθωμάτων και ζώων. Για να ενδιαφέρεται για το πρότζεκτ και η «Ντίσνεϊλαντ» αντιλαμβάνεται κανείς, ότι πρόκειται για κάτι καινούριο. Η Λάρισα, με ένα εκατομμύριο διερχόμενους τον χρόνο από τους δρόμους γύρω της, θα μπορεί να συγκρατήσει ένα σημαντικό κομμάτι αυτών. Μόνο και η σκέψη για τα παρεπόμενα, προκαλεί τρελά όνειρα για τουριστική πόλη, με εντελώς σύγχρονο τουριστικό προϊόν. Μπορεί να γίνουν πραγματικότητα;
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass