ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Αγιάς

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2014 21:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:56

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το ότι το Κέντρο Υγείας Αγιάς «ξέμεινε» από παιδίατρο εξέφρασαν οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Αγιάς δια των προέδρων ή μελών των διοικητι­κών τους συμβουλίων σε συνάντηση που είχαν για τον λόγο αυτό με τον διευθυντή του Κέντρου κ. Βασίλειο Χάμο, διαμαρτυρία που συνοδεύτηκε και με ανάλογη επιστολή προς τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής «Μετά από διαπιστωμένη απουσία του παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Αγιάς και μετά από τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν σε ότι έχει σχέση με την περίθαλψη παιδιών του Δήμου μας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Τον τελευταίο καιρό ο παιδίατρος απουσιάζει δικαιολογημένα από το Κ.Υ., διότι μετακινείται για την κάλυψη αναγκών στο Γ.Ν. Λάρισας και στο Γ.Ν. Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης του κοινού του Δήμου.

Συγκεκριμένα, μεγάλο πρό­βλημα δημιουργείται στους τακτικούς εμβολιασμούς των παιδιών και στη συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας τους στα σχολεία. Παράλ­ληλα, η απουσία του παιδιάτρου, και σε περίοδο μάλιστα αυξημένης νο­ση­ρότητας, μας αναγκάζει να μετακινούμαστε στη Λάρισα για επίσκεψη σε παιδίατρο. Υφιστάμεθα ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση. Κατά συνέπεια ζητούμε την κανονική λειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας όπως αυτό λειτουργούσε».

Συγκέντρωση πολιτών αύριο

Επίσης, τρίωρη συγκέντρωση πολιτών του Δήμου Αγιάς θα πραγ­ματοποι­ηθεί αύριο Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 7:30 το πρωί, στο Κέντρο Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, θα «επιβληθεί» η εξυπηρέτηση του κόσμου χωρίς την πληρωμή των 5 ευρώ.

Αυτό αποφάσισαν σε ευρεία σύσκεψη, με θέμα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, και καλούν όλους τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά, η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Αγιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς, η Επαγγελματική Ένωση Αγιάς, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της περιοχής, αλλά και απλοί πολίτες.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε και η διεκδίκηση λύσεων σε μια σειρά αιτημάτων, όπως ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι και άνεργοι να έχουν δωρεάν δημόσια υγεία χωρίς περιορισμούς, κατάργηση του 5ευρου και του 25ευρου, άμεση χορήγηση των απαραίτητων πιστώσεων για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, άμεση κάλυψη των κενών θέ­σεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άμεση πρόσληψη οδηγών για τα ασθενοφόρα και προσωπικού για την καθαριότητα και τη φύλαξη του Κέντρου κατά τις βραδινές ώρες.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass