ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Δημήτρης Κατσαρός

«Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συναδέλφων μου» τόνισε στην «ΕτΔ» ο κ. Κατσαρός - Εκτός ΔΣ η υποψήφια πρόεδρος Νικ. Μπασδέκη που αναδείχθηκε δεύτερη, ενώ μόλις 14 ψήφους έλαβε ο τρίτος υποψήφιος Γ. Μπαρτζώκης

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2014 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:43
 Ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός θα είναι πρόεδρος του Συλλόγου και για την επόμενη τριετία, μετά και τα αποτελέσματα των χθεσινών αρχαιρεσιών, που διακρίθηκαν για τη μαζική συμμετοχή του κλάδου καθώς στις κάλπες προσήλθαν 731 Λαρισαίοι δικηγόροι από 792 εγγεγραμμένους.
Με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, σύμφωνα και με το νέο κώδικα, εκτός νέου ΔΣ του Συλλόγου μένει η υποψήφια πρόεδρος Νικολέττα Μπασδέκη που αναδείχθηκε δεύτερη λαμβάνοντας 292 ψήφους ενώ μόλις 14 ψήφους έλαβε ο τρίτος υποψήφιος για πρόεδρος, Γεώργιος Μπαρτζώκης.
Ο κ. Κατσαρός που αναδείχθηκε πρώτος λαμβάνοντας 365 ψήφους, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε στην «ΕτΔ» πως «αποτελεί μέγιστη τιμή, που μου γίνεται για δεύτερη φορά από τους συναδέλφους τους οποίους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης όπως και την τριετία που μου πέρασε» ενώ απευθυνόμενους στους δικηγόρους που βρισκόταν χθες βράδυ κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη προέδρου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «θα εξετάσω με προσοχή τις προτάσεις της κ. Μπασδέκη».
Στις εκλογές για το νέο πρόεδρο βρέθηκαν επίσης 61 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και σε ξεχωριστή κάλπη ψήφισαν οι δικηγόροι για την ανάδειξη των 14 μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μεταξύ 29 συνολικά υποψηφίων.   
Σύμφωνα με την καταμέτρηση, που αναμενόταν να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα, πρώτοι σε σταυρούς έρχονταν οι υποψήφιοι: Τρύφ. Τσατσαρός, Ιωάν. Γιαγλάρας, Δέσπ. Μίγα - Κατσογιάννη, Βασ. Μπαμπουκλή, Χρ. Μπραζιώτης, Γ. Νασιακόπουλος, Σουλτ. Δόκου, Φωτ. Γιαννούλας, Στυλ. Καλογεράς, Νικ. Κολοκυθόπουλος, Ιωάν. Ζιάγκας, Αστ. Λιάπης, Ιωάν. Τσιάμπας και Αθ. Τσιοβαρίδης. 
ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη ημέρα των εκλογών στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ψήφισαν 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Βασικοί υποψήφιοι είναι οι Γιάννης Αδαμόπουλος, Βασίλης Παπαστεργίου, Βασίλης Αλεξανδρής, Παναγιώτης Περάκης, Άγγελος Βρεττός
* Στη Θεσσαλονίκη, οι κάλπες θα ανοίξουν και πάλι σήμερα Δευτέρα, οπότε θα αναδειχθεί το «δίδυμο» που θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου στον δεύτερο γύρο, στις 2 και 4 Μαρτίου.
Την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες 1.410 δικηγόροι, σε σύνολο 6.330 εγγεγραμμένων μελών.
Στις φετινές εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατέρχονται οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι-επικεφαλής συνδυασμών, ένας αυτόνομος υποψήφιος πρόεδρος κι ένας συνδυασμός χωρίς επικεφαλής ψηφοδελτίου.
* Στην Πάτρα, ο νέος πρόεδρος θα αναδειχθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου, καθώς κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία την Κυριακή.
Στις κάλπες προσήλθαν 643 δικηγόροι και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Παπάκος έλαβε 250 ψήφους, ο Κώστας Καραγεώργος 148, ο Φώτης Λεπίδας 91, ο Σπύρος Μπουρδανιώτης 54 και ο Βαγγέλης Τρίγκας 40.
Έτσι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν οι Νίκος Παπάκος και Κώστας Καραγεώργος.
* Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου εξελέγη με 347 ψήφους ο Άρης Ροζάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Συλλόγου από τον Βασίλη Λαμπρινό, που δεν πήρε μέρος στις φετινές εκλογές μετά από 14 χρόνια προεδρίας.
Στις κάλπες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, προσήλθαν 624 δικηγόροι και βρέθηκαν 26 λευκά ψηφοδέλτια. Ο Α. Ροζάκης έλαβε 347 ψήφους, έναντι 126 του Μιχάλη Σφακιανάκη και 125 του Γιάννη Λεβέντη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass