ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΤΡΙΠΛΕΣ» ΕΚΛΟΓΕΣ

«Όχι έγκριση στην κυβέρνηση, όχι ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ»

*«Στο παιχνίδι τμημάτων της αστικής τάξης Αλαβάνος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2014 22:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:24

Παρότι η μάχη των εκλογών του Μαΐου δίνεται σε τρεις διαφορετικές κάλπες –ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, το ΚΚΕ την αντιμετωπίζει ενιαία θεωρώντας την ως τέτοια «και στο περιεχόμενο και στο χαρακτήρα της. Γιατί είναι ενιαία η πολιτική που υλοποιείται και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο». Αυτό τόνισε το απόγευμα ο Γιάννης Γκιόκας μιλώντας σε συγκέντρωση των κομματικών οργανώσεων του  ΚΚΕ στη Λάρισα, υπογραμμίζοντας ότι «το βράδυ των εκλογών, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει πάρει έγκριση για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρέπει να έχει πάρει ανοχή για να συνεχίσει να κοροϊδεύει το λαό ότι μπορεί μια δική του κυβέρνηση να κάνει την ΕΕ φιλολαϊκή και ένα σάπιο σύστημα εξανθρωπισμένο».

Ο Γ. Γκιόκας, βουλευτής Αττικής και μέλος της κεντρική επιτροπής του ΚΚΕ, μίλησε για τις εκλογές του Μαΐου, σε πολιτική συγκέντρωση στο Ωδείο, παρουσία του βουλευτή Γιώργου Λαμπρούλη, υποψηφίου δημάρχου Λάρισας και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Τάσου Τσιαπλέ, προέδρου του ΕΚΛ. Δεν λησμόνησε φυσικά να εκφράσει «τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα της αγροτιάς που είναι αγώνας δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης, γι αυτό και καλούμε και τους άλλους εργαζόμενους στη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους».

Αναφερόμενος στις επικείμενες τριπλές εκλογές, ο Γ. Γκιόκας εξήγησε ότι  «δεν υπάρχει τοπικό λεγόμενο πρόβλημα που να μην έχει τη ρίζα του στην κεντρική πολιτική γραμμή των κυβερνήσεων, που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ». Και ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ και των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποστηρίζοντας ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ χτυπάει την αντιλαϊκή πολιτική στο κέντρο, στον πυρήνα της. Είναι το μοναδικό πραγματικό και αυθεντικό ΟΧΙ στην κυβερνητική πολιτική. Τα ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, αντιπαρατίθενται στο ίδιο γήπεδο με την κυβέρνηση. Αποτελούν επί της ουσίας ΝΑΙ, γιατί φέρνουν από την πίσω πόρτα την αντιλαϊκή πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τους στόχους του κεφαλαίου που είναι οι αιτίες των λαϊκών προβλημάτων.  Για αυτό και εμείς λέμε ότι στην κάλπη πρέπει να ηττηθούν αυτές οι πολιτικές που βάζουν το λαό να επιλέγει κάθε φορά τους δημίους του.

Το ΚΚΕ απευθύνεται με θάρρος στο λαό. Έχει τη δυνατότητα να τον κοιτάει στα μάτια. Τα Μνημόνια ήταν η εξειδίκευση της γενικής πολιτικής της ΕΕ σε συνθήκες κρίσης στην Ελλάδα, επομένως η εναντίωση στο Μνημόνιο πρέπει να είναι εναντίωση στην ΕΕ. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από δάκρυα για την ΕΕ, δεν πρέπει να ξεγελαστεί και από εκείνες τις δυνάμεις, που ενώ τα προηγούμενα χρόνια ως κομμάτια είτε του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ είτε ως πρόσωπα και δυνάμεις, που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πρωτοστάτησαν στην ωραιοποίηση της ΕΕ στα μάτια του λαού, σήμερα που η ΕΕ αποκαλύφθηκε στα μάτια των λαών, εμφανίζονται με το μανδύα του «ευρωσκεπτικιστή» μιλάνε για τα «κακώς κείμενα», για κακή αρχιτεκτονική στην ΕΕ, με στόχο να κοροϊδέψουν και πάλι. Να σπείρουν το δηλητήριο των αυταπατών ότι η ΕΕ μπορεί να διορθωθεί, να εξανθρωπισθεί».

Και ο Γ. Γκιόκας συνέχισε: «Απόψεις κομμάτων, όπως ο Αλαβάνος ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αποσυνδέουν την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, με την πάλη για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, αφήνουν το λαό απροετοίμαστο και εκτεθειμένο σε επιλογές του κεφαλαίου για ένταξη σε άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία. Παίζουν το παιχνίδι τμημάτων της αστικής τάξης, προετοιμάζουν νέα αναχώματα για τον εγκλωβισμό του ριζοσπαστισμού, την αντιμετώπιση του ΚΚΕ.

Ο λαός να κάνει την επιλογή της αποδέσμευσης διεκδικώντας και επιβάλλοντας ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, κοινωνικοποιώντας τον πλούτο, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τον ορυκτό πλούτο, παίρνοντας στα χέρια του τις μεγάλες και υπαρκτές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και εκβιασμούς και απειλές που σίγουρα θα κάνουν οι ισχυροί σε βάρος του.

Σήμερα μπορούμε όλοι να αξιοποιήσουμε την μεγάλη πείρα μας. Γι αυτό χρειάζεται Ισχυρό ΚΚΕ: Για να δυναμώσει η προοπτική, η ελπίδα. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ας γίνει ο καθένας από εμάς η φωνή του κόμματος, των ψηφοδελτίων του κόμματος στον χώρο του. Προχωράμε μπροστά. Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά. Έχουμε επικεφαλής των ψηφοδελτίων αγωνιστές και αγωνίστριες, ανθρώπους που μπορούν να προβάλουν τα αιτήματα του λαού παντού, στην περιφέρεια, στους δήμους, στο ευρωκοινοβούλιο».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass