ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

«Να τα βρουν» διοίκηση – εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ Λάρισας

* Οι δύο πλευρές συναντώνται την προσεχή Τρίτη * Κριτική Ηρούς Διώτη στη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2014 0:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:46

 

Μήνυμα προς τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του υπεραστικού ΚΤΕΛ «να τα βρουν», τηρώντας φυσικά τη νομοθεσία έστειλε χθες ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Λαρισαίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρούς Διώτη χθες στη Βουλή.

«Η εργασιακή ειρήνη στους φορείς επιβατικών μεταφορών παίζει μεγάλη σημασία ακόμα και για τη ζωή των ανθρώπων. Οι διοικήσεις και εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκουν τους καλύτερους τρόπους να συνεννοούνται μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει για οποιοδήποτε θέμα αφορά στα εργασιακά δικαιώματα και βεβαίως, τη δραστηριότητα του κάθε φορέα, είτε αυτή είναι προγράμματα, είτε είναι ζητήματα που καθημερινά απασχολούν τους εργαζόμενους και τους επιβάτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Β. Κεγκέρογλου.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «υπάρχει σε εκκρεμότητα διενέργεια διαδικασίας εργατικής διαφοράς σύμφωνα με τα καταγγελθέντα από τους εργαζόμενους, προκειμένου να έχουμε την απόφαση και τις ενέργειες της Υπηρεσίας (σ.σ. του υπουργείου Εργασίας) για τα συγκεκριμένα θέματα που θα συζητηθούν. Το αίτημα ήταν στις 7.1.2014 και θα διεξαχθεί την Τρίτη 21.1.2014», όπως είπε, ενώ υπενθύμισε ότι έχει επιληφθεί και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

«Πέρα από αυτά, έχουμε τα δικαστήρια τα οποία θα κρίνουν και το ζήτημα της παραπομπής των υποθέσεων για απόλυση, το εάν δηλαδή είναι καταχρηστική, παράνομη η απόφαση, καθώς και το ζήτημα που σωστά αναφέρατε, της προσαύξησης του 75% για τις Κυριακές, για το οποίο έχουμε την εκτίμηση πως θα υπάρξει απόφαση ότι αυτό είναι υποχρέωση και δεν συζητείται. Αυτή αναμένω να είναι η απόφαση του δικαστηρίου, γιατί δεν υπάρχει νομική αμφισβήτηση ή οτιδήποτε άλλο μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά της η κ. Ηρώ Διώτη επέδωσε στον κ. Β. Κεγκέρογλου ένα πλήρη φάκελο για το θέμα και σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Β. Μανδηλά προχθές στην «Ε» επισήμανε πως «ουσιαστικά είπε ότι διάφορες πειθαρχικές ποινές επιβάλλονται για λόγους συνετισμού, όχι μόνο του ίδιου του τιμωρούμενου, αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων για να επέλθει εργασιακή ειρήνη.

Ακούγοντάς το, αυτό στα αυτιά μου είναι άνω ποταμών. Δηλαδή, εγώ δεν δέχομαι να δουλέψω ως εργαζόμενη, ως κάτι άλλο από αυτό για το οποίο έχω υπογράψει και η Διοίκηση με τιμωρεί με αργία για να συνετίσει τους συναδέλφους μου που μελλοντικά δεν θα δεχθούν παρόμοιες, καταχρηστικές και μονομερείς μεταβολές των συμβάσεων; Αυτό είναι άνω ποταμών και ειδικά όπως είπατε σε φορείς που έχουν να κάνουν και με τη δημόσια ασφάλεια των μεταφορών, γιατί έχουν να κάνουν και με επιβάτες.

Κύριε υπουργέ, εγώ θα σας καταθέσω το φάκελο, μελετήστε τον πολύ προσεκτικά και εσείς ως υπουργός Εργασίας, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταφορών, έχει πάρα πολύ «ζουμί». Από τη δική σας πλευρά, ζητούμε όλες αυτές τις ενέργειες για να σταματήσουν αυτές οι καταχρηστικές και εκδικητικές απολύσεις, αλλά και για να επέλθει εργασιακή ειρήνη, να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές από την πλευρά των διοικήσεων του ΚΤΕΛ», τόνισε η κ. Ηρώ Διώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass