ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

Στον Μύλο φέτος η πίτα του Δήμου

*Αναφορά Κ. Τζανακούλη στα εξελισσόμενα έργα αλλά και στο σενάριο πιθανής αναβολής των δημοτικών εκλογών

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 0:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:22
 
Σε διαφορετικό κλίμα, λόγω της εντυπωσιακής αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έγινε η κοπή της πίτας του Δήμου Λαρισαίων, ανήμερα των Φώτων. Για πρώτη φορά, η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον 3ο όροφο του κεντρικού κτιρίου στον «Μύλο του Παππά», στην αίθουσα που θα φιλοξενεί μελλοντικά τις επίσημες τελετές του Δήμου.
Ως γνωστόν, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στον Μύλο, εκκρεμεί η μουσειολογική μελέτη ώστε να λειτουργήσει πλήρως το ιστορικό κτίριο, αξιοποιούμενο για να καλύψει ανάγκες του Δήμου.
Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, παρουσία συνεργατών του της δημοτικής αρχής, δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, στελεχών δημοτικών υπηρεσιών και πολιτών. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Φίλιππος Σαχινίδης, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Αθ. Μητσιός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ, ο οποίος αναδείχθηκε και ο τυχερός κερδίζοντας το φλουρί της πίτας, άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.
«Εν αναμονή των εξελίξεων», δήλωσε ο κ. Τζανακούλης στην ομιλία του, καθώς«ευρωεκλογές θα γίνουν σίγουρα το 2014 ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ανοίξει η συζήτηση για πιθανή αναβολή τους εάν βρεθούν να συμπίπτουν με τις βουλευτικές» (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην «Ε»). Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για το καλό του Δήμου την περασμένη χρονιά και ευχήθηκε στους Λαρισαίους για το 2014. Έκανε επιγραμματική αναφορά στα έργα του Μύλου αλλά και σε εκείνα της αναμόρφωσης του Φρουρίου που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση σχεδόν 5 εκατ. ευρώ.
«Ο δήμος προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος. «Όλοι αισιοδοξούμε, ο δήμος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Τα χρέη καλύπτονται, είμαστε σε καλό δρόμο μέχρι τα μέσα αυτού του χρόνου θα βρεθεί να χρωστάει μόνο τα καθημερινά. Θέλουμε διαφάνεια, να εκλείψει η γραφειοκρατία. Να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά, για την αναπτυξη. Ξεκινάει το καινούργιο ΕΣΠΑ, θυμίζω ότι με χρηματοδότηση από το προηγούμενο γίνονται στην πόλη έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αποχέτευση, σχολεία, δρόμοι, νηπιαγωγεία, αναμορφώσεις χώρων, έργα εξοικονόμησης ενέργειας.
Ο Δήμος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική. Η Λάρισα πρωτοπορεί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Ο κόσμος το αγκάλιασε και κάθε μέρα είναι γεμάτο και προσφέρει σημαντικά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass