ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ…

Οι μετεωρολόγοι δεν έπεσαν έξω

* Φθινοπωρινό σκηνικό στη Λάρισα, ανησυχία στην ύπαιθρο για τα βαμβάκια

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 23:39

 

Μπορεί οι δημοσκόποι να έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα των εκλογών, οι προβλέψεις όμως των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν, καθώς χθες Δευτέρα άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε για αρκετή ώρα και κατά διαστήματα με ένταση. Ωστόσο οι περισσότεροι Λαρισαίοι δεν αιφνιδιάστηκαν, καθώς ήταν εξοπλισμένοι με ομπρέλες και φθινοπωρινή ενδυμασία. Αντίθετα ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι βαμβακοπαραγωγοί, οι οποίοι δεν πρόλαβαν (ήθελαν λίγες μέρες ακόμη) για να συγκομίσουν τη φετινή σοδειά.

Μόνο κάποια κυκλοφοριακά προβλήματα δημιούργησε στη Λάρισα η χθεσινή βροχόπτωση, κυρίως προς το μεσημέρι, καθώς το δίκτυο της ΔΕΥΑΛ άντεξε -για μία ακόμη φορά- και σίγουρα δεν προκλήθηκαν ζημιές αντίστοιχες με αυτές άλλων περιοχών, π.χ. Πελοπόννησος, Πρέβεζα, κλπ. Τα ταξί της Κεντρικής πλατείας έγιναν ανάρπαστα, με το κλείσιμο της αγοράς, ενώ οι θαμώνες των καφετεριών έδιναν μάχη για ένα τραπέζι στις εσωτερικές αίθουσες. Αναλόγως προετοιμασμένοι θα πρέπει να είναι και σήμερα Τρίτη οι συμπολίτες, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και πυκνή συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

* Αντιθέτως οι βαμβακοπαραγωγοί, ιδιαίτερα του Δήμου Κιλελέρ εμφανίζονται προβληματισμένοι από τη χθεσινή βροχόπτωση, αφού η καλλιέργεια επλήγη σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή. Λίγες μέρες ακόμη ήθελαν οι παραγωγοί για να μπούνε στα χωράφια τους με τις βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές, αλλά δυστυχώς για μία ακόμη φορά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τα παιχνίδια του καιρού. Κυρίως υπέστησαν ζημιές, ποιοτικά και ποσοτικά οι φυτείες που είχαν προσβληθεί από πράσινο σκουλήκι και οι πρώιμες, τα φυτά των οποίων είχαν ανοίξει, άρα ήταν εκτεθειμένα στο νερό. Ήδη παράγοντες του Δήμου Κιλελέρ επικοινώνησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, οι οποίοι θα επισκεφθούν την αγροτική περιοχή, μόλις όμως κοπάσουν τα φαινόμενα. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται γρήγορα. Κι όσο τα χωράφια παραμένουν βρεγμένα και οι μηχανές αδυνατούν να ξεκινήσουν τη συγκομιδή, τόσο θα κορυφώνεται η αγωνία των αγροτών.

Γ. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass