ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, αγωνία για την έδρα

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2015 1:35

 

Ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα και τις χθεσινές εξελίξεις, καθώς το κόμμα όχι μόνο μπήκε στη Βουλή, αλλά παραμένει και στη συγκυβέρνηση, και αγωνία για την έδρα, αφού μέχρι αργά το βράδυ το ΥΠΕΣ δεν έδινε έδρα στον νομό Λάρισας, επικρατούσαν στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τα στελέχη του να παρακολουθούν τη ροή των αποτελεσμάτων από το πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κόκκαλη.

Από νωρίς το απόγευμα, οι ΑΝΕΛ είχαν «κλειδώσει» την είσοδό τους στη Βουλή, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στην επανεκλογή ή όχι του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη. Η χθεσινή βραδιά εξελίχθηκε σε θρίλερ για τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον νομό, καθώς αρχικά το υπουργείο Εσωτερικών έδινε κανονικά την έδρα στο νομό Λάρισας, αλλά γύρω στις 10:30 μ.μ. οι καραμπόλες των εδρών αφαιρούσαν την έδρα από τους ΑΝΕΛ και την έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη της έδρας για τους ΑΝΕΛ δινόταν μέχρι αργά το βράδυ μεταξύ των νομών Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης, με τους νησιώτες να προηγούνται για λίγες ψήφους από την πρωτεύουσα του κάμπου.

* Αναλύοντας τα εκλογικά ποσοστά της 20ής Σεπτεμβρίου οι ΑΝΕΛ στο νομό Λάρισας βρέθηκαν στην 6η θέση, ενώ συγκέντρωσαν το ίδιο ποσοστό σχεδόν με αυτό της Επικράτειας (3,80%), ενώ σε επίπεδο Θεσσαλίας η Μαγνησία έδωσε τα υψηλότερα ποσοστά, ακολούθησε ο νομός Λάρισας, ενώ στους νομούς Τρικάλων-Καρδίτσας το εκλογικό ποσοστό των Ανεξάρτητων κυμάνθηκε λίγο κάτω από το 3%. Σε επίπεδο νομού οι Ανεξάρτητοι συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά στον Δήμο Κιλελέρ (5,1%), ακολουθεί ο Δήμος Λαρισαίων με 4,48, οι Δήμοι Αγιάς-Τεμπών γύρω στο 3,4%, ο Δήμος Φαρσάλων στο 3%, ενώ τα πιο χαμηλά ποσοστά κατέγραψαν οι ΑΝΕΛ στους Δήμους Τυρνάβου-Ελασσόνας (2,6%).

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Με ρευστό το τοπίο σχετικά με την επανεκλογή του ο Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός διέψευσε τους δημοσκόπους και απάντησε με σθένος στην ανελέητη επίθεση που δέχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από το συστημικό κέντρο της διαπλοκής, ψηφίζοντας τους ΑΝΕΛ και καθιστώντας μας και πάλι εγγυητές της νέας κυβερνητικής συμμαχίας που θα οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ελπίδας και της αξιοπρέπειας. Ο ελληνικός λαός μίλησε και οφείλουν όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψη το μήνυμά του. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουμε να αποτελούμε την εγγύηση στη νέα διακυβέρνηση με στόχο να πετύχουμε πολύ γρήγορα την έξοδο της χώρας από την ύφεση. Θα προτάξουμε κυρίως τα σημαντικά θέματα της ορθοδοξίας, του ελληνισμού, της ασφάλειας και της εθνικής άμυνας. Ενωμένοι οι Έλληνες πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη δύσκολη μέρα. Εκτιμήθηκε η συνέπεια και το γεγονός ότι προτάξαμε το εθνικό συμφέρον από το κομματικό. Τελικά το γαλάζιο καράβι δεν τσαλακώθηκε, είναι όρθιο και η γαλανόλευκη σημαία θα συνεχίζει να κυματίζει περήφανα στον ιστό της. Το πολιτικό σύστημα της χώρας θα πρέπει να προβληματιστεί με το μεγάλο ποσοστό της αποχής και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αλλάζοντας συγκεκριμένες δράσεις και συμπεριφορές για να επιστρέψει η πολιτική στο επίκεντρο της καθημερινότητας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες των ψηφοφόρων του νομού Λάρισας που με τίμησαν με την ψήφο τους».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass