ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Βιβλική καταστροφή στον Αμπελώνα

* Καταστράφηκαν πάνω από σαράντα ποιμνιοστάσια

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 8:04

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν κυριολεκτικά κτηνοτρόφοι και αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Αμπελώνα χθες το απόγευμα από την έντονη καταιγίδα η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, χαλαζόπτωση και δυνατή βροχόπτωση. ‘Όπως είπαν στην «Ε» χθες το βράδυ η καταιγίδα ήταν τόσο έντονη που μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα από τις 7 το απόγευμα και μετά κατέστρεψε περιουσίες ετών και έβαλε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πάνω από σαράντα ποιμνιοστάσια επλήγησαν στα κτηνοτροφικά πάρκα του Αμπελώνα στις περιοχές του Πεδίου Βολής και του Αγίου Θωμά. Σκεπές ξηλώθηκαν από τη μανία του ανέμου, δέντρα ξεριζώθηκαν και ο ουρανός έγινε κυριολεκτικά ένα με τη γη. Οι κτηνοτρόφοι μετά το ξέσπασμα της φύσης μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση για τις καταστροφές ο οποίος επισκέφθηκε χθες βράδυ τον Αμπελώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα και στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Ζήση Παρλίτση για τις καταστροφές στα ποιμνιοστάσια.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην «Ε» ο κ. Σαρχώσης ο οποίος και σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, το πρωί θα επισκεφθεί ξανά τον Αμπελώνα για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Στουπή και τον διευθυντή Θεσσαλίας κ. Μιχ. Λιόντο έτσι ώστε από σήμερα από το πρωί συνεργεία του Οργανισμού να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές και να καταγράψουν τις ζημιές και οι πληγέντες κτηνοτρόφοι αλλά και αγρότες να πάρουν άμεσα σωστές και δίκαιες αποζημιώσεις.

Επίσης ο κ. Σαρχώσης έδωσε εντολή από χθες το βράδυ, ώστε από σήμερα το πρωί να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες και του Δήμου Τυρνάβου, πέρα από τον ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass