Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πρόσφερε σχολικές τσάντες στα πρωτάκια

* "Οι πολύτεκνοι εκπέμπουν SOS..." κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος κ. Τσιόγιας

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2015 8:06

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση των πολυτέκνων στην οποία δόθηκε η πρώτη σχολική τσάντα στα παιδιά μελών του που θα φοιτήσουν φέτος στην Α’ δημοτικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου με τη συμμετοχή πολλών πολύτεκνων οικογενειών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσιόγιας αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, υποστηρίζοντας ότι: "η Ελλάδα είναι η τρίτη πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου, το 20% και πλέον του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών, την τριετία 2011-2012-2013 οι θάνατοι(339.561) ξεπέρασαν τις γεννήσεις(300.993) κατά 38.628.

Ακόμη για πρώτη φορά από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία, το 2013 οι γεννήσεις κατήλθαν κάτω από το όριο των 100.000 και ήσαν μόλις στις 94.134. Οι δε θάνατοι ανήλθαν στους 111.794, δηλ. υπεροχή των θανάτων κατά 17.660! Το 2014 οι θάνατοι (114.311) υπερέχουν των γεννήσεων (93.452) κατά 20.779 και το πρώτο οκτάμηνο του 2015 (1/1 έως 17/8) οι θάνατοι ανήλθαν στους 83.018 και οι γεννήσεις είναι μόλις 60.131, υπεροχή δηλ. των θανάτων κατά 22.887.

Δυστυχώς και η απελθούσα συγκυβέρνηση ακολούθησε πιστώς την ίδια αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Δεν μπορεί να καταδικάζει τους πολυτέκνους στο να μη μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Τα τρόφιμα τα πήραν και αυτά από τους πολύτεκνους.

Η διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, που επιβάλλει ότι «Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος», έπαυσε πλέον να ισχύει;

Εν όψει αυτής της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητος στη χώρα μας και των παραπάνω δεδομένων αυτονόητο είναι ότι η Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα και έχει χρέος απέναντι στο Έθνος να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα οδηγούν στην ανατροπή αυτής της καταστάσεως, για να ελπίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας ότι θα υπάρχει μέλλον σ΄ αυτή την πατρίδα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν o εκπρόσωπος της Ι.Μ. Λάρισας π. Νικηφόρος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν. Λάρισας κ. Β. Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γ. Σούλτης, ο πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους. Επιστολές απέστειλαν οι βουλευτές της Ν.Δ κ. Μάξ. Χαρακόπουλος και κ. Χρ. Κέλλας

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το βιβλιοπωλείο Πολύχρωμο (σχολ.τσάντες), το σούπερ μάρκετ Μασούτης (σοκοφρέτες) και η Aδελφότητα Θεολόγων ΣΩΤΗΡ (βιβλία). Ο Σύλλογος προσέφερε αναψυκτικά και βιβλία. Επίσης υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά στην οποία κληρώθηκαν 2 ποδήλατα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass