ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

Φωτεινό φόρεμα για τη Λάρισα

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2014 9:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:05

Φωτογραφίες: Βασίλης Ντάμπλης

Μεγαλύτερη …λάμψη, θα έχει φέτος τα Χριστούγεννα η Λάρισα, με τις νύχτες της να είναι πιο φωτεινές από κάθε άλλη χρονιά, λόγω του μεγαλύτερου σε αριθμό και πιο πλούσιου στολισμού της.

Παράλληλα όμως πιο οικονομική από πέρυσι, είναι αυτή η φωτεινή γιορτινή παρέμβαση που έγινε στην πόλη.

Δεν πρόκειται για …αλχημεία, αλλά για επιτυχή συνδυασμό ενός πιο πλούσιου αλλά ταυτόχρονα πιο οικονομικού φωτισμού, που έκανε το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και συντήρησης του Δήμου Λάρισας, ο προϊστάμενος του οποίου κ. Δημήτριος Χατζίκος, μας είπε: «μειώθηκε η δαπάνη του γιορτινού ηλεκτροφωτισμού στη Λάρισα, αν και προστέθηκαν σε σχέση με πέρυσι νέα στοιχεία που συμπληρώνουν τη φωτεινότητα στους πεζόδρομους και στους δρόμους της. Αυτό προκύπτει λόγω του μεγάλου αριθμού συντηρήσεων των παλιών υλικών (γιρλάντες, φωτοσωλήνες, λαμπιόνια κ.ά.), που έκανε το προσωπικό της υπηρεσίας, αλλά λόγω και της προμήθειας σε οικονομικότερη τιμή νέων λαμπιονιών τύπου λεντ».

Το νέο φωτεινό στοιχείο που προστέθηκε στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή του, είναι τα λαμπιόνια που αγκαλιάζουν τους κορμούς περίπου διακοσίων δέντρων!

Έτσι δέντρα που …ακτινοβολούν, υπάρχουν σε πεζόδρομους, και δρόμους αντίστοιχα στην πόλη, όπως Κούμα, Ασκληπιού, Πατρόκλου, Παπακυριαζή, Πρωτοπαπαδάκη, Ρούσβελτ, Μανδηλαρά, Φρίξου, Παπασταύρου, Ερμού κ.ά.

Συντηρήσεις και αντικαταστάσεις φθορών, έγιναν στους φωτοσωλήνες, που τοποθετήθηκαν στις εισόδους της, σε πλατείες και σε πολλές κεντρικές οδούς.

Βέβαια στον στολισμό δεν λείπουν οι πολύχρωμες κρεμαστές ηλεκτρικές γιρλάντες, σε διάφορα σχήματα, η τοποθέτηση των οποίων (περίπου εξήντα σε αριθμό) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή.

Παράλληλα χριστουγεννιάτικο φωτεινό γιορτινό κλίμα, προσθέτουν στη Λάρισα τα δύο κτίρια του Μύλου και του Δημαρχείου, που έχουν φωταγωγηθεί ανάλογα, το καράβι στην πλατεία Ταχυδρομείου καθώς και το μεγάλο δέντρο με τη φάτνη στην Κεντρική πλατεία που θα ανάψει αύριο Παρασκευή στις 8 το βράδυ.

Επίσης προσφέρθηκαν υλικά στολισμού με λαμπιόνια, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα της Λάρισας για να στολιστούν πλατείες, ενώ αυτό το χρονικό διάστημα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν την τοποθέτηση στολισμού στις τοπικές κοινότητες (Τερψιθέα, Κοιλάδα, Αμυγδαλέα, Φαλάνη, Ραχούλα, Μάνδρα, Κουτσόχερο, Ελευθεραί και Γιάννουλη).

Τα εκατομμύρια λαμπιόνια ανάβουν κάθε μέρα, αυτόματα με τον δημοτικό φωτισμό (μέσω της ΔΕΗ), μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου.

Το «φωτεινό φόρεμα» της Λάρισας, δημιουργεί στα βράδια των πολιτών μια ευχάριστη εικόνα, που την απολαμβάνουν, αφήνοντας το βλέμμα να ξεχαστεί και να χαθεί έστω και στιγμές, στην ομορφιά της.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass