Η «Λάρισα πόλη του αύριο» για τον προϋπολογισμό

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2014 1:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:53

Εκ μέρους της δημοτικής κίνησης «Λάρισα πόλη του αύριο» και με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για τον προϋπολογισμό, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Αθανάσιος Μαμάκος σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει τα εξής: «Σε σχέση με την αποχώρησή μας από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα της ημερησίας διάταξης τη ψήφιση του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2015 δηλώνουμε τα εξής:

Κατά παράβαση του άρθρου 3 παρ. 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου συγκλήθηκε, με τη μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, παρά την αρχική απορριπτική εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου.  Η σύγκληση έγινε κατόπιν πιέσεων παρευρισκομένων πολιτών και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Σε σχέση με το θέμα του προϋπολογισμού , του τεχνικού προγράμματος και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2015 αναφέρουμε ότι στη σύγκληση της δημοτικής μας ομάδας αποφασίστηκε αρχικά να το υπερψηφίσουμε. Πλην όμως από τη δημοτική αρχή δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία που αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας του Δήμου «ανακάλυψε» υπερβολές και «νεκρές» πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των προηγούμενων ετών, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 5.000.000 €, αφήνοντας ταυτόχρονα υπονοούμενα για το τι γίνονταν αυτά τα λεφτά τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά η πολιτική χαράσσεται από το διορισμένο γενικό γραμματέα ή από τη δημοτική αρχή – δήμαρχο - αρμόδιους αντιδημάρχους?   

Συνεχίζοντας πιστά το παιχνίδι των εντυπώσεων η δημοτική αρχή  δεν ανέφερε ότι αυτά είναι προβλέψεις εσόδων και εξόδων του προϋπολογισμού και σε καμία περίπτωση διαθέσιμα χρήματα.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο καθρέπτης της οικονομικής δραστηριότητας του Δήμου εκφράζεται με τον εκάστοτε ετήσιο απολογισμό εσόδων και εξόδων. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν αλλαγές σε πολλούς κωδικούς του προϋπολογισμού σε σχέση με το σχέδιο που εγκρίθηκε στην οικονομική επιτροπή και απεστάλη στο παρατηρητήριο.

Ενόψει των παραπάνω ελήφθη ομόφωνα η απόφαση από τη δημοτική μας ομάδα να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα και το ΟΠΔ, εφόσον παρευρισκόμασταν στη συνεδρίαση.

Τέλος, δηλώνουμε  ότι θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του    και θα τοποθετούμαστε αναλόγως σε κάθε περίπτωση» καταλήγει η δήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass