ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Ιδέες αισθητικής από τους αρχιτέκτονες

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2014 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:52

 

Τις προτάσεις τους, προκειμένου να υπάρξει αισθητική ομοιομορφία, με αφορμή και το πρόβλημα της κατάληψης δημόσιων χώρων από τα υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρουσίασαν χθες αρχιτέκτονες μηχανικοί, στη δημοτική αρχή.

Ο διαγωνισμός, που είχε ως θέμα την «κατασκευή αστικού εξοπλισμού οριοθέτησης και αναβάθμισης των δημοσίων υπαίθριων χώρων στην πόλη της Λάρισας» κηρύχθηκε άγονος τελικά, αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν μικρότερος από τον προβλεπόμενο στην προκήρυξη, ωστόσο ο Δήμος Λαρισαίων θα αξιοποιήσει τις προτάσεις, από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξουν οι καταστηματάρχες για να οριοθετήσουν τον υπαίθριο χώρο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Η παρουσίαση έγινε το μεσημέρι στον "Μύλο του Παππά", με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας μετά και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που είχε προκηρύξει ο Δήμος Λαρισαίων τον περασμένο Μάιο.

Σκοπός του διαγωνισμού ιδεών ήταν «η αναζήτηση προτάσεων για το βασικό κύτταρο αστικού εξοπλισμού οριοθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στους υπαίθριους χώρους με αφορμή τη διαρκώς αυξανόμενη κατάληψη δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα» για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της αισθητικής ανομοιομορφίας.

Αφού σήμερα κάθε καταστηματάρχης έχει επιλέξει διαφορετικό τρόπο οριοθέτησης των υπαίθριων τραπεζοκαθισμάτων, χρησιμοποιώντας διάφορα διαχωριστικά, φαινόμενο που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Οι αρχιτέκτονες μηχανικοί, Ελένη Κανάκη, Αικατερίνη Συνάπαλου, Εύη Μπαλογιάννη και Τώνια Παπανικολάου παρουσίασαν χθες αναλυτικά τις τρεις προτάσεις που κατέθεσαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, προτάσεις που με την αξιοποίηση διάφορων υλικών επικεντρώνονται στην αισθητική ομοιομορφία σύμφωνα και με τον σκοπό του διαγωνισμού.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης αφού ευχαρίστησε τις αρχιτεκτόνισσες για την παρουσίαση σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου «να υπάρξει αισθητική αναβάθμιση», ενώ τον Δήμο για τη συνεργασία ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας Μ. Παρασκευάς.

Με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδη να σημειώνει ότι οι καταστηματάρχες, ενόψει των νέων αδειοδοτήσεων για το 2015 θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των τριών προτάσεων.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι, Γ. Σούλτης, Παν. Σάκπας και Νίκ. Καλτσάς, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Λίλη Γιοβρή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας Αλέξ. Σακελλάρης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass