ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΧΑΣΜΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κανείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα λειτουργήσει διασπαστικά

* Ξεκίνησαν χθες βράδυ οι διεργασίες για την... Κεντροαριστερά

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2014 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:49

Του Δημήτρη Βάλλα

«Σήμερα στη Λάρισα ξεκινάμε το σοβαρό εγχείρημα της συγκρότησης της Κεντροαριστεράς, της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Στη συνάντηση παρευρίσκονται στελέχη και του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και αυτοί θα αποτελούν την κεντρική επιτροπή του Συνεδρίου για τη Λάρισα.

Εμείς, εκτιμούμε ότι μπορούμε να θεμελιώσουμε την νέα Κεντροαριστερά πάνω σε προγραμματική βάση αλήθειας και ειλικρίνειας απέναντι στην κοινωνία με αίσθημα ευθύνης και με βάση αυτό να πορευτούμε στο μέλλον.

Θεωρούμε ότι μπορούμε να πάμε σε ένα συνέδριο μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου για να πάρει σάρκα και οστά αυτό που είναι αιτούμενο σε όλον αυτό το χώρο που νοιώθει ότι είναι άστεγος. Νοιώθει ότι δεν τον καλύπτει ούτε μια Νέα Δημοκρατία που από ένα άκρατο λαϊκισμό τώρα οδηγείται σιγά-σιγά σε νεοσυντηρητικές και αυταρχικότερες θέσεις, ούτε και ο επίσης άκρατος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Υπάρχει κόσμος που δεν καλύπτεται από αυτό και δεν νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον της χώρας, αλλά ούτε ότι έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά και να έλθουν καλύτερες ημέρες»...

Τα παραπάνω επισήμανε χθες βράδυ από τη Λάρισα μιλώντας στην «Ε» ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Σαλαγιάννης που με την αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου μίλησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».

Ο κ. Σαλαγιάννης ερωτηθείς εάν αυτή η κεντροαριστερά που πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί κληθεί να συνεργαστεί αύριο με τη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο συγκυβέρνησης απήντησε:

«Η Κεντροαριστερά δεν κάνει επιλογές συγκυβέρνησης, θα έχει αυτόνομη παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας με την άποψή της. Θα έχει συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις συγκεκριμένες και στα βασικά θέματα για το μέλλον της χώρας θα έχει απαντήσεις . Με βάση αυτό και ανάλογα πώς η κοινωνία μπορεί να εκφραστεί στις εκλογές, όπως νομίζει ότι μπορεί να προσεγγίσει τις θέσεις μας , μπορούμε να κουβεντιάσουμε προγραμματικά. Δεν κάνουμε επιλεκτικές συμμαχίες και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συγκολληθούμε πουθενά».

ΓΙΑ ΤΑ ...ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Στον κ. Σαλαγιάννη, θέσαμε υπ΄ όψιν ότι είναι πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν και του επισημάναμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα δεύτερο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, όπως σχεδόν εμμέσως έχει προαναγγελθεί από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου.

«Όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, θα μας πει, συμπορεύονται σ΄ αυτό που έχει χαράξει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από το 2013. Υπάρχουν διαφωνίες και εκφράστηκαν μέσα στα συλλογικά όργανα. Ήταν όμως μια μειοψηφία και επειδή σε όλα τα συλλογικά όργανα έτσι πορευόμαστε δηλαδή με διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες.

Τελικά το θέμα είναι αν συμπορευόμαστε στο στόχο και στο σκοπό που έχουμε και με τις διαφωνίες μας, γιατί πάντα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν διαφωνίες και αυτό ακριβώς ήταν η δύναμή του. Το ερώτημα είναι εάν υποτάσσουμε τις διαφωνίες μας στις συλλογικότητες και στην κοινή δράση. Πιστεύω ότι ακόμα και αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη συντάσσονται και συμπορεύονται...

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία πιθανότητα για διχασμό. Δεν πιστεύω ότι κανένας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούτε ο τωρινός ούτε οι προηγούμενοι θα λειτουργήσουν ποτέ διασπαστικά σε ένα κόμμα που τους ανέδειξε αρχηγούς!...»

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης η κ. Χριστοφιλοπούλου ζητώντας με νόημα από όλους να παραμερίσουν τις όποιες προσωπικές τους στρατηγικές για να υπάρξει ένα ενωτικό ξεκίνημα για το μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass